Hlavní obsah

Evropa dominovala v souboji s Asií, vede 5:0

Ve čtvrtečním prvním díle souboje Evropy s Asií dominovali hráči ze starého kontinentu, kteří nenechali soupeři jediný bodík. Tým Španěla Miguela Angela Jiméneze po fourballech vede 5:0 a míří za prvenstvím v premiérovém ročníku Eurasia Cupu. Svůj bezchybný výkon budou muset Evropané potvrdit v pátečních foursomech a sobotních singlech, které celé klání uzavřou.

Foto: Joshua Paul, ČTK/AP

Dánský golfista Thorbjorn Olesen (vlevo) a Španěl Miguel Angel Jimenez na turnaji Eurasia Cup v Malajsii.

Článek

V jednom ze fourballů zazářil sám kapitán Jiménez, který ve dvojici s krajanem Pablem Larrazábalem porazil thajské duo Thongchai Jaidee a Kiradech Aphibarnrat. Padesátiletý Jiménez byl hlavní postavou úvodního klání, které Evropané vyhráli 2&1, když zaznamenal dva eagly a tři birdie na hřišti Glenmarie Golf and Country Clubu v malajsijském Kuala Lumpuru.

"Miguel hrál skvěle. Byl jsem připraven, kdyby mě potřeboval, ale zvládl to parádně," vysekl kolegovi poklonu Larrazábal.

Další Evropané si vedli stejně a průběžně zvyšovali vedení. Nejdramatičtější byl souboj Graema McDowella a Jamieho Donaldsona, kteří obraceli utkání s Nicholasem Fungem a Kim Hyung-sungem. Nakonec vyhráli 3&1. Po sedmi jamkách, kdy domácí favorit Fung zahrál birdie na trojce, pětce a sedmičce, ztráceli. Pak ale McDowell, který měl za sebou 26hodinovou cestu z Orlanda, kde hrál na turnaji Arnolda Palmera, skóroval na osmičce a devítce, Donaldson k tomu přidal na jedenáctce eagle a Evropané srovnali krok. Donaldson pak přidal birdie na třináctce a šestnáctce.

"Všichni jsme se ukázali ve skvělé formě a hráli konzistentně," liboval si Luiten.

"Vést o pět je fantastický start. Stále jsme si opakovali, že nemůžeme soupeře podcenit ani na okamžik. Přece jen hrají na domácí půdě v Malajsii, na hřišti, které dobře znají, což jim může pomoci. Měli jsme výborný den a teď ho musíme zopakovat i v pátek. Nesmíme si myslet, že už máme vyhráno," burcoval Donaldson.

Reklama