Hlavní obsah

Mickelson předvedl v Texasu vodní parádu a prošel cutem

Když zahrál Phil Mickelson ve čtvrtek na úvod Valero Texas Open 77 ran, své vůbec nejhorší skóre v sezóně, vypadalo to, že nebude mít šanci projít cutem. Jenže v pátek předvedl ve druhém kole o poznání lepší výkon v podobě 70 úderů a do víkendových bojů prošel. Ohromil přitom zejména parádní ranou z vodní překážky na poslední jamce, po níž zahrál birdie. Přesto ztrácí na vedoucího Australana Stevena Bowditche propastných 11 ran.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Phil Mickelson na greenu 16. jamky při Texas Open golf tournament.

Článek

„Potřeboval jsem birdie, abych měl šanci si v sobotu a v neděli zahrát," podotkl Mickelson po parádě u závěrečného greenu, po níž skončil míč metr a půl od jamky a Lefty ho mohl jednoduše doklepnout. „Naštěstí míč ležel dobře a nebyla to tak těžká rána,"" doplnil oblíbený Američan, který ránu zahrál s jednou nohou ve vodě, bosý a s vyhrnutou nohavicí.

Mickelson startuje v Texasu poprvé po dvaadvaceti letech. V soutěžních kolech tam chce vybrousit svou hru pro blížící se Masters. V pátek se zdálo, že je mimo hru, ale on tušil, že má šanci proniknout cutem i navzdory bogey na patnáctce.

„Byl jsem na greenu pět minut a za tu dobu jsem poskočil ze 74. na 71. místo. Takže jsem věděl, že s třemi nad par mám dobrou šanci cut udělat, protože skóre se pořád posunovalo výš," popisoval Mickelson.

První muž turnaje Bowditch mezitím dokráčel k celkovým osmi ranám pod par i díky eaglu na čtyřparové dvanáctce, kde skóroval druhou ranou ze 75 metrů. Třicetiletý hráč vede turnaj PGA Tour poprvé v kariéře. A to mohl být jeho náskok o poznání výraznější, kdyby povedené kolo nekorunoval double bogey na své poslední jamce – devítce. Potřeboval na ní dva chipy, aby se dostal z hustého roughu.

Reklama