Hlavní obsah

Bowditch zvýšil v Texasu náskok na čele, Mickelson po zranění skončil

Náskok tří ran si v sobotním třetím kole Valero Texas Open vybudoval Steven Bowditch. Za Australanem jsou na druhém místě podniku PGA Tour domácí hráči Matt Kuchar a Andrew Loupe. Bowditch tak má před nedělním finále nejblíže k premiérovému titulu a místence na Masters. V turnaji již nepokračuje Phil Mickelson, kterému po deseti jamkách vystavilo stopku zranění.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Phil Mickelson musel kvůli zranění z Texas Open golf tournament odstoupit.

Článek

Bowditch vyhrál třikrát na australské tour, dvakrát na Web.com Tour a nyní má našlápnuto k triumfu na nejprestižnější světové sérii. Ten by ho posunul do první třicítky fedexcupového pořadí i do Augusty. „Sice nějaké zkušenosti z vítězných turnajů mám, ale na této úrovni je to něco jiného. Nikdy jsem při vedení v turnaji pořádně nespal, takže uvidíme, jak to všechno dopadne," líčil Bowditch.

V současnosti 339. hráč světového pořadí začal kolo fantasticky – na jedničce chipoval do birdie, na dvojce dokonce zahrál eagle. Další birdie přidal na pětce a vypadalo to na parádní jízdu. Jenže ho přibrzdilo bogey na devítce a další birdie přišlo až v samotném závěru na sedmnáctce. „Ten chip na jedničce mě trochu zklidnil," přiznal pak Bowditch, který se bude prát s nervy i v neděli.

Zvlášť když mu bude na záda dýchat Kuchar, šestinásobný vítěz na Tour, který zahrál v sobotu vůbec nejlepší kolo turnaje v podobě 65 ran. „Potěšilo mě to a překvapilo," hodnotil svůj výkon Kuchar. „Nečekal bych, že je možné zahrát takové skóre v podmínkách, které tu panovaly," doplnil s odkazem na větrný den v San Antoniu.

Čtvrtý je s osmi ranami pod par Pat Perez, sedm úderů pod normu nastřádal Kevin Na, který tu před třemi lety zahrál strašidelných šestnáct ran na deváté jamce. V sobotu si ale vedl skvěle a zahrál 69 ran.

Natažený sval vyřadil Mickelsona

Mickelson si natáhl sval na jedničce, jeho desáté sobotní jamce. Doufal přitom, že si bude moci zahrát příští týden Shell Houston Open, poslední zastávku PGA Tour před Masters. „Snažil jsem se drajv napálit a natáhl si pravou stranu. Hodně to zabolelo a nepolevovalo to takových deset dvanáct vteřin. Vrátím se do San Diega na pár dnů, ať se mi na to podívá doktor. S nataženým svalem se toho moc dělat nedá. Doufám, že to bude v pořádku, ale teď to nikdo neví," uvedl Mickelson.

Ve chvíli, kdy odstoupil, měl Mickelson ránu nad par za kolo a celkově čtyři údery nad normu. Z hřiště odjel na bugině. Jeho caddy Jim Mackay pak potvrdil, že problém nebyl v zádech. „Určitě bude hrát v Houstonu, pokud bude moci," doplnil Bones.

Je to letos už podruhé, co Mickelson skončil uprostřed turnaje – naposledy kvůli zranění zad opustil rozehraný podnik v Torrey Pines.

Reklama