Hlavní obsah

Woods si poprvé nezahraje o zelené sako. Kvůli bolavým zádům musel na operaci

Jacksonville

Prestižní golfový turnaj Masters na hřišti v Augustě se odehraje bez lídra světového žebříčku Tigera Woodse. Hvězdného Američana vyřadily ze hry bolesti zad, kvůli nimž musel podstoupit operaci. Čtyřnásobný šampión bude chybět v boji o zelené sako vůbec poprvé. Woods na svém webu oznámil, že rehabilitace potrvá několik týdnů.

Foto: Harry How, ČTK/AP

Golfista Tiger Woods na tiskové konferenci v Augustě.

Článek

Osmatřicetiletý Američan, jenž vyhrál celkem 14 titulů na turnajích kategorie major, laboruje se zády od minulého roku. Poslední tři týdny se snažil problémy řešit klidem, vynechal mimo jiné turnaj Arnolda Palmera, ale potíže se skřípnutým nervem si nakonec vyžádaly chirurgický zákrok. Podrobil se mu v pondělí v Park City v Utahu.

"Poté, co jsem se snažil připravit na Masters, ale situace se nelepšila, jsme se s doktory rozhodli pro operaci. Moc mě mrzí, že v Augustě nebudu. Vypadá to, že budu nucen vynechat hned několik turnajů," uvedl Woods. Jeho cílem je vrátit se ke golfu v plném zdraví v létě.

Masters začne příští týden ve čtvrtek. Woods na hřišti v Augustě nechyběl od amatérského debutu v roce 1995. Cennou trofej tam vybojoval v letech 1997, 2001, 2002 a 2005.

Reklama