Hlavní obsah

Ital Crespi získal ve Španělsku premiérový titul

Ital Marco Crespi se raduje z premiérového titulu na European Tour. Získal ho ve španělském Cadizu, kde ovládl turnaj NH Collection Open. A to především díky skvělému vstupu do finálového kola. Nakonec z toho bylo celkové skóre 278 (-10) a dvě rány náskok na Jordiho Garcia Pintu a Richieho Ramsayho, kteří obsadili dělené druhé místo.

Foto: Volvo World Match Play Championship 2013

Golf. Ilustrační foto

Článek

Crespi vstupoval do finálového kola z děleného druhého místa, když na po třetím kole vedoucího Angličana Matthew Nixona ztrácel jedinou ránu. A jelikož Nixon v neděli zahrál jednu ránu nad par, dal šanci ostatním. A tu využil právě 35letý Ital.

Ten se ve finálovém kole zaskvěl především na úvodní devítce, na které zahrál čtyři birdie a vytvořil si mírný náskok, který i přes určité potíže v druhé polovině kola udržel. Po dvou bogey v řadě se hned dostal z problémů díky birdie na čtrnácte a zbytek kola došel v paru.

"Dnes jsem začal velmi dobře. Hned na první jamce jsem zahrál birdie a získal sebevědomí k tomu, jít si pro nízké skóre. Na druhé devítce jsem se pouze musel vyrovnat s určitým tlakem," řekl Crespi pro stránky European Tour po turnaji v Sotogrande.

Přestože se jedná o jeho první sezonu na nejprestižnějším evropském okruhu a turnaj ve Španělsku byl teprve jeho 25. na European Tour, nebyl důvod, aby se mu rozklepala kolena. Už toho má hodně za sebou včetně jedenácti účastí v kvalifikační škole. Až ta poslední byla úspěšná.

Už si tak prošel spoustou krizových situací a ta nedělní ho tak nemohla rozhodit: "Na 12. a 13. jamce jsem ztratil pár ran. Na dvanáctce jsem velmi špatně trefil osmičku železo do greenu, což byla má jediná špatná rána dnešního dne."

"Na třinácté jamce jsem pak musel hrát skutečně dlouhou ránu železem. Byla to trojka a ta rána zase až tak špatná nebyla. Hned na další jamce jsem ale zahrál birdie a čtrnáctku jsem si skutečně oblíbil, protože jsem zde zahrál birdie každý den," dodal Crespi.

Reklama