Hlavní obsah

Bill Haas změnil kedíka a září, přesto nic neočekává

Nové koště pro Billa Haase zatím dobře mete, alespoň co se týče prvních kol. S novým kedíkem Scottem Gneiserem je pohromadě teprve 11 dní, ale už mají na svém kontě dvě vedení po úvodním dni turnaje. Po Shell Houston Open vedou nyní po čtvrtku také na slavném Masters, kde má se skóre 68 (-4) ránu náskok na trojici na děleném třetím místě.

Foto: Mike Blake, Reuters

Američan Bill Haas při Masters v Augustě.

Článek

Ti dva se dali dohromady po turnaji Valspar Chamapionship. Gneiser se rozešel s Johnem Petersonem a Haas propustil od bagu svého bratra Jaye juniora. A to přesto, že na turnaji obsadili dělené 14. místo a letos se jim ani jednou nestalo, že by neprošli cutem.

"Cítil jsem, že potřebuji nový impuls. Můj brácha byl u mého bagu několik let a něco se muselo změnit. Scott byl v tu chvíli volný a má za sebou vítězství na majoru... Byl pod tlakem a zažil velké akce. Myslím, že mi může pomoci," řekl Haas pro stránky PGA Tour.

Gneiser skutečně není žádným zelenáčem mezi kedíky. Jenom na Masters byl více než desetkrát a Davidu Tomsovi radil v roce 1991 při jeho vítězství na PGA Championship. "Měl jsem kliku, že byl volný," dodal Haas, který ve čtvrtek podle vlastních slov cítil pomoc při každé ráně.

"Nevidím tam příliš rozdílů v tom, co jsem dělal se svým bratrem. Vím však, že (Scott) byl s Davidem mnohokrát pod obrovským tlakem, hráli spolu několik Ryder Cupů a Presidents Cupů... Zažil více napjatých situací než jiní kedíci a díky tomu se já nyní cítím lépe," řekl Haas.

V minulém týdnu to přitom z celkového pohledu v Houstonu z jejich strany žádná velká sláva nebyla. Po prvním kole sice dělili první příčku, ale nakonec skončili až na děleném 37. místě. Možná i proto je nyní Haas se svými prohlášeními po prvním kole opatrnější.

"Vím, že nás čeká ještě hodně golfu. I s tímto vědomím toho zatím od sebe příliš neočekávám. Klidně jsem mohl být na skóre +1, ale putter mě na úvodních jamkách zachránil a trochu uklidnil," přiznal lídr letošního Masters po prvním kole.

Na děleném druhém místě jsou se ztrátou jediné rány Louis Oosthuizen a poslední dva šampióni z Augusty Bubba Watson a Adam Scott (více zde). Se skóre 70 (-2) pak pátou příčku dělí silné trio mladíků - Rory McIlroy, Rickie Fowler a Jordan Spieth.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články