Hlavní obsah

Watson a ti druzí. Americký golfista v Augustě září, řada favoritů už je z kola ven

Augusta

Druhé kolo letošního golfového Masters v Augustě mělo jednoho hlavního hrdinu. Američan Bubba Watson, který na zdejším hřišti triumfoval před dvěma roky, svým výkonem naprosto zastínil zbytek startovního pole a před víkendovým programem si vytvořil skvělou pozici. Se skóre -7 má tři rány náskok na druhého Johna Sendena, ostatní ztrácejí ještě více.

Foto: Mike Blake, Reuters

Bubba Watson na 16. greenu na Masters v Augustě

Článek

Watson vstupoval do 2. kola se skóre -3 a na tom se držel do 11. jamky. Poté ale přišlo něco, na co nejsou diváci v Augustě příliš zvyklí. Levoruký ranař zahrál na jamkách 12, 13, 14, 15 a 16 pět birdie v řadě a výrazně odskočil zbytku startovního pole. Škoda jen bogey na osmnáctce...

„Niko Bubbu nemůže zastavit. Pokud bude pokračovat v tom, co předváděl v prvního kolech, je nepřemožitelný," myslí si Fred Couples. Luke Donald, který šel s Watsonem v úvodních dvou kolech v jednom flightu, dodává: „Jestli mu to vydrží, bude těžké ho dostihnout."

Za Sendenem jsou o jednu ránu zpět na děleném třetím místě Adam Scott, Jordan Spieth a možná trochu překvapivě Thomas Bjorn a Jonas Blixt. Zatímco zbylí tři hráči si polepšili, Scott skončil po druhém kole na stejném výsledku, se kterým do něho vstupoval.

A mohl za to být rád. Na první devítce se mu vůbec nedařilo a šel tři rány nad par. Díky sebevědomí, které však vloni na Masters získal, se z toho nerozklepal a na druhé devítce se třemi birdie vrátil do hry. Na poslední jamce kola pak nádherně zachránil par.

„Je dobré mít dohnatelnou ztrátu. Zítra bude velký den pro všechny," předpovídá pro sobotní třetí kolo Scott, který půjde ve třetím flightu od konce s Jordanem Spiethem.

Pod par se po dvou kolech dostalo třináct hráčů, mezi nimi třeba Fred Couples, Jimmy Walker, nebo Jim Furyk (všichni -2). Cutem nakonec prošlo 51 hráčů, některá velká jména byste však mezi nimi hledali marně. Letošní Masters pro spoustu favoritů skončilo předčasně.

Tak třeba: Phil Mickelson, Luke Donald, Sergio García, Marc Leishman, Ernie Els, Webb Simpson, Charl Schwartzel (všichni neprošli o ránu!), Graeme McDowell, Zach a Dustin Johnsonové, Patrick Reed, Keegan Bradley, Angel Cabrera, Harris English, Jason Dufner a další.

Reklama