Hlavní obsah

Golfista Watson v Augustě prohospodařil náskok, dohnal ho talentovaný Spieth

Augusta

Po druhém kole to tak možná nevypadalo, ale po tom třetím je to jasné. Finálové kolo letošního Masters v Augustě nabídne velké drama. Bubba Watson totiž v sobotu prohospodařil svůj náskok a do hry se díky tomu mohli dostali ostatní. Mezi nimi jsou třeba mladíci Jordan Spieth a Rickie Fowler nebo veterán Miguel Ángel Jiménez.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Bubba Watson na 18. jamce Masters v Augustě.

Článek

Watson prožil divoké kolo. Hned na první jamce zahrál bogey, na které zareagoval eaglem na dvojce. Zbylými jamkami první devítky se však protrápil a zahrál další tři bogey. Druhá polovina kola už byla z jeho strany vyrovnanější, došel ji v paru a celkově tak v sobotu ztratil dvě rány.

Toho využili ostatní a na předloňského šampióna z Augusty se dotáhli. Jordan Spieth dokonce s Watsonem na skóre -5 dělí vedení. O ránu zpět jsou Matt Kuchar s Jonasem Blixtem a dvě rány ztrácejí Miguel Ángel Jiménez s Rickiem Fowlerem.

Watson: Spieth má výhodu

„Všichni budeme nervózní, protože všichni víme, co vítězství může znamenat pro naši kariéru, kam nás to může posunout. Bude to tak těžké pro každého, nejen pro ty, kteří ještě nikdy nevyhráli," myslí si Watson, který bojuje už o druhé zelené sako.

Přesto si myslí, že jeden z jeho soupeřů může mít v tomto směru určitou výhodu. Jedná se o Jordana Spiethe. „Je velmi mladý, nervy v jeho případě nehrají moc velkou roli," myslí si Watson, který v roce 2012 ovládl Masters po výhře v play-off nad Louisem Oosthuizenem.

„Zítra zjistím, jak dokážu kontrolovat svou hru a emoce na golfovém hřišti proti soupeřům, kteří zde už dokázali zvítězit. Takže sice budou v pozici, ve které jsem já ještě nebyl, ale nemyslím si, že by to nevyhnutelně muselo znamenat jejich výhodu," věří Spieth.

Jiménez možným nejstarším vítězem

Zatímco on, třeba i společně s Fowlerem, představuje ve finálovém kole talentované mládí, Miguel Ángel Jiménez pak bude v závěrečných flightech letošního Masters reprezentovat golfové zkušenosti. A bude mít šanci se stát nejstarším šampionem z Augusty.

Na svou šanci ale čekají i další. Lee Westwood ztrácí jen tři rány, a jelikož se každým dnem v tomto týdnu zlepšuje, musí se s ním počítat. Pod parem je třeba také Justin Rose nebo Fred Couples, oba na skóre -1. Obhájce titulu Adam Scott se naopak v sobotu propadl a je na +1.

Reklama