Hlavní obsah

Jsem připraven vyhrát major, ví Spieth

Když v neděli poslal Jordan Spieth na čtyřce svou ránu z bunkeru přímo do jamky a posunul se do vedení Masters, zdálo se, že zahajuje spanilou finálovou jízdu za zeleným sakem. Jenže stačily dvě jamky, osmička a devítka, na nichž ztratil dvě rány a míry na sako si mohl podruhé brát Bubba Watson, který naopak na obou zmíněných jamkách skóroval.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Golfista Jordan Spieth.

Článek

Nejmladším vítězem Masters v historii se sice Spieth nestal, ale z nedělního finále v Augustě si odnesl cennou lekci. "Hodně mi to dalo. Myslím, že jsem teď připraven vyhrát major, a to je skvělý pocit," podotkl dvacetiletý mladík z Texasu.

"Byla to zábava, i když se to na druhé devítce finále příliš nepotvrdilo. Je těžké se s tím teď srovnat, ale vrátím se a už se toho nemohu dočkat. Budu hladový," doplnil Spieth, který nakonec na prvním majoru sezóny dělil druhé místo spolu se Švédem Jonasem Blixtem. Oba ztráceli na vítězného Watsona tři rány.

"Celý život jsem pracoval, abych se v neděli dostal v Augustě do vedení. I když to bylo možná v mé kariéře moc brzy a i když možná budu mít ještě víc takových šancí, hodně to nyní bolí. Navíc když jsem měl vše ve svých rukách," uvedl Spieth.

"Nebyl jsem tak trpělivý jako v předchozích kolech, kdy se mi dařilo krotit emoce. I tak jsem ale předvedl dobrý výkon – byl jsem velmi blízko a vím, že se mohu jen zlepšovat," zakončil.

Reklama