Hlavní obsah

Kuchar si drží formu, na RBC Heritage je ve vedení

Harbour Town

Nepříjemný vítr pustil ve čtvrtek na turnaji RBC Heritage pod par jen 35 hráčů. Těmi nejúspěšnějšími byli se skóre 66 (-5) Scott Langley, William McGirt a Matt Kuchar. Ten potvrzuje, že v posledních týdnech má skvělo formu, díky které týden co týden bojuje o turnajový titul. Zatím to ale nevyšlo, dočká se nyní v Harbour Town?

Foto: Mike Blake, Reuters

Americký golfista Matt Kuchar

Článek

Kuchar je v pořadí FedExCupu na 11. příčce, přestože si v nové sezóně ještě nepřipsal vítězství. Na svém kontě však má už devět (!) umístění v TOP 10, když tři z nich si připsal v posledních třech týdnech. Dvakrát v Texasu, kde šel pokaždé ve finálovém kole v závěrečném flightu, a na Masters.

"Masters je vždycky velký test a stejně jako kolem jiných major turnajů musíte být precizní. Myslím, že hodně kluků si to vždy přenese i do dalšího turnaje," nechal se slyšet Kuchar, který ve čtvrtek ani jednou nezaváhal a připsal si pět birdie.

V podmínkách prvního kola to byl ojedinělý výsledek. Silný vítr trápil hráče a s míčky si často ve vzduchu dělal, co chtěl. "Bylo těžké odhadnout, odkud fouká," připustil McGirt, který sice zahrál o jedno birdie více než Kuchar, ale také jednou zaváhal. Zahrál bogey na patnáctce.

Každá věc se pohybovala jiným směrem

"Jakmile jste si začali myslet, že víte, odkud fouká, všechno se zase změnilo. Několikrát se nám dnes stalo, že jsme se dívali na vlajku, trávu, stromy, mraky a nevím co ještě a každá věc se pohybovala jiným směrem," dodal McGirt.

Ten má společně s dalšími dvěma hráči na prvním místě náskok dvou ran na čtvrtého Harrise Englishe. Na skóre -2 a dělené páté příčce je pak silná skupina patnácti hráčů, ve které jsou mimo jiné Jordan Spieth, Billy Horschel nebo Matt Every.

"Byl jsem trochu nervózní z toho, co mě čeká. Dnešek tak pro mě byl určitou terapií, která mě měla odstřihnout od minulého týdne. Prostě se vrátit na hřiště a zahrát nějaká birdie," řekl Spieth, který skončil na Masters na děleném druhém místě.

Reklama