Hlavní obsah

Déšť zastavil RBC Heritage, vede K. J. Choi

Druhé kolo turnaje RBC Heritage poznamenal v pátek déšť. Z brzkého tee-timu vytěžil nejvíce Korejec K. J. Choi, který stihl obejít všech osmnáct jamek se skóre čtyři rány pod par. Celkem je na pěti ranách pod par a má náskok jedné rány před Robertem Allenbym, který ale odehrál pouhých pět jamek, než nevlídné počasí vystavilo pátečnímu dění definitivní stopku.

Foto: Stephen B. Morton, ČTK/AP

Jihokorejský golfista K.J. Choi.

Článek

Dvě rány na Choie ztrácí skupina pěti hráčů, mezi nimiž je nejvýraznější postavou bývalá světová jednička Luke Donald.

V pátek nedohrálo 65 hráčů. Ti nejdříve čekali zhruba hodinu a půl, zda se počasí umoudří, když se tak nestalo, bylo jasné, že je čeká brzké sobotní vstávání. Někteří hráči přitom odehráli jen tři jamky, v sobotu budou muset odehrát dlouhý maratón. Snad počasí umožní dohnat oficiální program turnaje PGA Tour.

Ve startovním poli jsou i hvězdy z Masters – Matt Kuchar a Jordan Spieth. Kuchar skončil na prvním majoru sezóny dělený pátý, v pátek se mu ale nedařilo a po dvou double bogey na prvních šesti jamkách ztrácí čtyři rány na Choie. A to přitom po prvním kole dělil vedení. Spieth, který dělil v Augustě druhé místo, zahrál 74 ran a v celkových počtech má ránu nad par.

Choi ztrácel po čtvrtečním úvodě na vedoucí trio Kuchar, Scott Langley a William McGirt čtyři rány, v pátek mu ale skvěle vyšla zejména první devítka, kde nasázel tři birdie včetně jednoho na obtížné čtyřparové osmičce.

Choi obvykle na RBC Heritage nestartuje, většinou po Masters míří domů do Jižní Koreje, aby si užil své tři děti. Léta ale slýchal, že hřiště Harbour Town by jeho hře dokonale sedělo, takže se pro letošek rozhodl do Jižní Karolíny zajet. Zatím to vypadá, že udělal dobře.

Reklama