Hlavní obsah

Martin díky rekordu hřiště vede na Zurich Classic

Hodně nečekaného lídra má po prvním kole turnaj Zurich Classic of New Orleans. Je jím Ben Martin, který v posledních devíti případech, kdy startoval na PGA Tour, prošel cutem pouze dvakrát. Ale pokaždé z toho bylo třetí místo, naposledy v uplynulém týdnu na RBC Heritage. Dobrou formu si šestadvacetiletý Američan podle všeho přenesl i do Avondale.

Foto: Gerald Herbert, ČTK/AP

Golfista Ben Martin na turnaji Zurich Classic.

Článek

Martin totiž ve čtvrtek o dvě rány pokořil rekord hřiště TPC Louisiana. Díky deseti birdie zahrál 62 (-10) a po prvním kole vede o dvě rány před Andrew Svobodou. Pro Martina se přitom jedná o druhý rekord hřiště, který drží. Ten první vlastní ve svém domovském Greenwood Country Clubu.

"Když si to tak vybavuji, tak se jedná o dvě nejlepší kola, jaká jsem kdy zahrál. Vždycky mi všechno vycházelo. Rány létaly přesně tam, kam jsem chtěl a skvěle jsem dokázal číst putty," řekl pro stránky zámořské série prozatímní lídr turnaje.

Martin, který skončil třetí ještě na Puerto Rico Open, ve čtvrtek vylepšil své nejlepší kolo na PGA Tour o tři rány. A to i přesto, že odpoledne, kdy vyrazil do boje, se na hřišti trochu zvedl vítr. Přesto ale rodák z Jižní Karolíny zapsal nejlepší výsledek dne.

"Nemám moc rád to klišé ‘soustředit se vždy pouze na jednu ránu’. Když ale takto fouká, tak je to skutečně to jediné, co můžete dělat. V minulém týdnu nám ale foukalo skoro každý den, možná jsem si z toho něco vzal," dodal Martin, který je zatím 65. v pořadí FedExCupu.

Reklama