Hlavní obsah

Levy zářil v Číně, inspiruje ho Dubuisson

Francouz Alexander Levy zazářil v pátečním druhém kole Volvo China Open, když na hřišti v Shenzhenu zahrál 62 ran a ustanovil nový rekord hřiště. Zároveň výrazněji odskočil svým soupeřům, se čtrnácti ranami pod par má náskok čtyř úderů před druhým Španělem Adrianem Otaeguiem. O víkendu bude bojovat o premiérový titul na European Tour.

Foto: Profimedia.cz

Francouzský golfista Alexander Levy.

Článek

Pokud se mu to podaří, rozšíří řady francouzských vítězů na evropské sérii. V listopadu poprvé na European Tour triumfoval Victor Dubuisson, ještě před ním v roce 2013 uspěli Julien Quesne a Gregory Bourdy. Navíc Dubuisson pak došel až do finále světové jamkovky v Arizoně. Zdá se, že francouzský golf zažívá renesanci, ke které může přispět i Levy.

Třiadvacetiletý Francouz byl dosud nejlépe třetí, umístění na „bedně“ bral loni na BMW International Open. "Myslím, že francouzští hráči se zlepšují, hodně tomu pomáhají Victorovy výborné výkony v posledních měsících. Inspiruje nás, abychom se pokusili o něco podobného," uvedl Levy.

Pak už Levy hodnotil své povedené kolo, při němž sázel birdie jako na běžícím pásu. Skóroval na dvojce, trojce i čtyřce, další ránu umazal na šestce, první devítku zakončil dokonce eaglem. Znovu se trefil do birdie na desítce, dvě rány umazal na dvanáctce a třináctce a velkolepé tažení dokonal na sedmnáctce dalším birdie. Bezchybný výkon.

"Bylo to skvělé kolo, hrál jsem neuvěřitelně, něco takového jsem ještě nezažil. Proměnil jsem spoustu puttů a stlačil skóre nejníže v mé kariéře. Zatím nejlepší výsledek jsem zahrál loni při Dunhill Links na hřišti Kingsbarns, které jsem obešel se skóre 63. Ale toto hřiště je obtížnější a teprve si začínám uvědomovat, jak dobrý je to výsledek. Hřiště bylo v perfektní kondici, to se mi líbilo," uvedl Francouz.

Reklama