Hlavní obsah

Levy se musel strachovat, nakonec první titul urval

Francouz Alexander Levy vymyslel v druhé polovině finálového kola Volvo China Open dramatickou zápletku, kterou ale dvěma berdíky v samém závěru rychle rozmotal a slaví premiérové vítězství na European Tour v kariéře. S celkovým skóre 269 (-19) za sebou nechal druhého Angličana Tommyho Fleetwooda o čtyři rány.

Foto: China Daily, Reuters

Alexander Levy se raduje z vítězství na Volvo China Open.

Článek

Levy vstupoval do finálového kola s náskokem tří ran a v jeho průběhu ho ještě navýšil o dvě. Po double bogey na patnáctce měl však z ničeho nic na Fleetwooda, který zahrál birdie na sedmnáctce, k dobru ránu jedinou. 23letý Francouz se však nenechal rozhodit a pro první velký titul si došel.

Pomohl mu i samotný Fleetwood, který zahrál bogey na poslední jamce. Levy naopak na závěrečných dvou jamkách zahrál pokaždé berdíka a ztracený náskok si vzal zpět. Definitivně.

"Na sedmnáctce jsem trefil jednu ze svých nejlepších ran. Věřím si, takže jsem nějaký větší tlak necítil. Dál jsem hrál pouze svůj golf a soustředil se na svůj cíl," řekl po svém vítězství sebevědomě Levy, který si připsal na své konto 389 150 eur.

K premiérovému vítězství nakročil v pátek během druhého kola, kdy zahrál rekord hřiště Genzon. Díky výsledku 62 (-10) se odpoutal od ostatních a začal snít svůj sen. Ten se v čínském Shenzhenu proměnil ve skutečnost v neděli. Levy se stal dvacátým různým šampionem ve 20leté historii turnaje.

Nebyl však jediným nedělním vítězem. Tím druhým byl Angličan Danny Willett, který za hole-in-one na 12. jamce získal klíčky od nového auta - Volva V40 Cross Country.

"Je báječné vyhrát tak skvělé auto. Už se těším, až ho vyvezu. Volvo je jedním z největších a nejlepších sponzorů v golfu, o to více jsem z té ceny nadšený. Za spoustu let toho dali našemu sportu tolik. Máme velké štěstí, že je máme," zářil štěstím Willett.

Reklama