Hlavní obsah

Golfista Noh prokázal pevné nervy a ovládl Zurich Classic

Avondale

Přestože byste při pohledu na jeho věk čekali, že se mu rozklepou kolena, opak byl pravdou. Korejský golfista Seung-Yul Noh ve svých dvaadvaceti letech prokázal ve finálovém kole Zurich Classic of New Orleans nejpevnější nervy a došel si pro premiérový titul na PGA Tour v kariéře.

Foto: Bill Haber, ČTK/AP

Korejský golfista Seung-Yul Noh pózuje s vítěznou trofejí.

Článek

Noh se do vedení dostal ve třetím kole, po kterém byl na skóre -18 a měl dvě rány náskok na druhého Keegana Bradleyho. Překvapivě to byl ale Bradley, kdo v neděli ztrácel jednu ránu za druhou a vypadl ze hry o titul. Ostatní pak měli příliš velkou ztrátu.

A tak mladému Korejci stačilo si ve finálovém kole polepšit pouze o jedinou ránu a mohl slavit. Díky výsledku 269 (-19) má v konečném pořadí dvě rány náskok na americké duo Andrew Svoboda, Robert Sterb. Další Američan Jeff Overton ztratil na čtvrtém místě rány tři.

"Byl neskutečně vyrovnaný a stoprocentně klidný. I co se týče toho, že by se měl smát. Já jsem ho snad neviděl se celý týden zasmát," přiznal kedík Scott Sajtinac, který pro Seung-Yul Noha pracoval v tomto týdnu vůbec poprvé. A to je začátek jako hrom!

Kdo by to byl navíc čekal po uplynulé sezóně, ve které Noh přišel o kartu na PGA Tour, protože v pořadí FedExCupu skončil až na 160. příčce. Jenže pak si ji vzal během Web.com Tour Finals zpět, když ovládl Nationwide Children’s Hospital Championship.

Krajané mu připravili pivní sprchu

"Celá uplynulá sezóna pro mě byla dobrou zkušeností, především po mentální stránce. Cítím, že jsem nyní psychicky odolnější a prakticky bez nervů," myslí si Noh a podle toho, co v neděli na hřišti TPC Louisiana předváděl, není proč mu nevěřit.

Přestože zahrál bogey na jedničce, nenechal se rozhodit a po úvodní devítce byl díky birdie na osmičce v paru. V druhé polovině kola pak díky dalším třem berdíkům a dvěma bogey si ještě o ránu polepšil a nikoho jiného na první místo nepustil. A mohl začít slavit...

S tím mu u greenu 18. jamky pomohli také dva krajané Charlie Wi a Y.E. Yang, kteří mu po vítězném puttu připravili pivní sprchu. Yang dokonce i přesto, že měl v tu chvíli už sedět v letadle. Místo toho se ale vrátil na hřiště, aby mohl podpořit svého možného nástupce.

"Vím, že se v loňském roce trápil, ale letos se dokázal vrátit zpět. A o tom přesně je golf. Myslím, že se dnes na hřišti choval neskutečně. Já bych byl pořádně nervózní, ale on tak rozhodně nevypadal," všiml si Charlie Wi.

Golfový turnaj PGA Tour Zurich Classic v New Orleans (pard 72, dotace 6,8 miliónu dolarů):
1. Noh Seung-yul (Korea) 269 (65+68+65+71)
2. Svoboda 271 (64+68+70+69)
-. Streb 271 (67+66+68+70)
4. Overton 272 (67+68+67+70)
5. Garrigus 274 (73+69+68+64)
-. Hoffman 274 (68+67+68+71)
-. Compton (všichni USA) 274 (66+68+72+68)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články