Hlavní obsah

V Quail Hollow vede Cabrera, stíhá ho také Mickelson

Oba prožili na Masters velké zklamání, když neprošli cutem. A oba si podle všeho chtějí spravit náladu nyní na Wells Fargo Championship v Quail Hollow. Argentinec Ángel Cabrera je po prvním kole s šesti ranami pod par hřiště první, Phil Mickelson je na děleném druhém místě zpět o jednu ránu. V popředí jsou ale i další favorité.

Foto: Joshua S. Kelly, Reuters

Argentinský golfista Ángel Cabrera.

Článek

Cabrera šel na hřiště mezi prvními a do klubovny tak přinesl skóre, které se už nikomu ve čtvrtek nepodařilo vyrovnat. Blízko byl Martin Flores, který si však připsal bogey na předposlední jamce a klesl na výsledek -5 a dělené druhé místo.

Stejně na tom byl Mickelson. Ten po čisté úvodní devítce, na které zahrál čtyři berdíky, byl dvě jamky před koncem také na mínus šesti, jenže stejně jako Flores zahrál bogey na sedmnáctce.

"Horší výkony musíte nechat plavat, je to součást golfu. Selhání prostě ke golfu patří, především na profesionální úrovni. Vždy se ale přes ně musíte přenést," řekl po prvním kole Mickelson a svým výkonem potvrdil, že na něm nepovedené Masters nezanechalo následky.

V Quail Hollow předvedl jeden z nejlepších výkonů co se týče prvního kola v tomto roce. Vždyť teprve počtvrté z jedenácti případů pokořil sedmdesátku: "Bylo to opravdu hodně dobré kolo a skvělý start do turnaje. Je to dobré znamení a něco, co jsem potřeboval."

Povedený vstup do turnaje ale prožili i další velcí hráči. Na děleném čtvrtém místě jsou se ztrátou dvou ran třeba Stewart Cink a Webb Simpson, o další ránu zpět na děleném sedmém místě pak najdete mimo jiné Roryho McIlroye, Vijaye Singha nebo Martina Kaymera.

Ten přitom prožil hodně divoký závěr svého kola. Na posledních čtyřech jamkách upsal dvě rány, přestože na nich zahrál dvě bogey! Zahrál totiž také dva eagley, konkrétně na pětiparu sedmičky a čtyparu osmé jamky. "Na ty eagly nikdy nezapomenu. Svému kedíkovi jsem řekl, ať schová míček. Dva eagly v řadě nezahrajete každý den," usmíval se Kaymer.

Reklama

Související témata: