Hlavní obsah

Na Cabreru se po 2. kole v Quail Hollow dotáhl Flores

Angel Cabrera se udržel na Wells Fargo Championship ve vedení i po kole druhém, už ho ale pouze dělí s Martinem Floresem, když po 36 jamkách jsou oba na skóre -9. O jedinou ránu zpět je na samostatném třetím místě Justin Rose. Propadl se naopak Phil Mickelson a Rory McIlroy prožil doslova tragický vstup do druhého kola. Na cut ale jen tak tak dosáhl.

Foto: Joshua S. Kelly, Reuters

Golfista Martin Flores během Wells Fargo Championship.

Článek

Flores vstupoval do druhého kola na druhé devítce a prožil skvělý start, když už po dvou jamkách byl na výsledku -3 pro kolo. Birdie na desítce, eagle na jedenáctce. Když pak přidal dalšího berdíka na patnáctce, byl jeho svět v Quail Hollow dokonale růžový.

Jenže pak přišlo double bogey na jedničce a 32letý Američan si pohoršil o dvě rány. Ty si vzal zpět v samém závěru kola, když zahrál birdie na posledních dvou jamkách, osmičce a devítce.

"Musím i nadále zůstat klidný a příliš to neřešit. Není lehké zahrát čtyři dobrá kola v řadě, ale když hrajete proti těm nejlepším na světě, tak nesmíte polevit," ví moc dobře Flores, který na čtyřech z posledních šesti startů skončil v elitní dvacítce.

Po prvním kole dělil druhé místo s Philem Mickelsonem, v pátek se ale jejich cesty leaderboardem rozešly. Zatímco Flores si o čtyři rány polepšil, Mickelson tři rány během dne ztratil a klesl na dělené 30. místo se skóre -2.

McIlroyova černá můra

To však není nic proti tomu, co ve druhém kole prožíval Rory McIlroy. Ten byl po úvodním kole s třemi ranami pod par dělený sedmý, ale po hrůzostrašné sérii bogey, double bogey, double bogey na druhé až čtvrté jamce rychle vypadl z míst zajišťujících cut.

Nakonec se ale trochu vzchopil, ve zbytku kola zahrál tři birdie, dvě bogey a skončil na skóre +1 pro turnaj, což na cut o jedinou ránu stačilo. V polovině turnaje je na děleném 59. místě.

"Věděl jsem, že se z toho můžu dostat. (Po čtyřech jamkách) jsem si řekl, že se pokusím dostat na par pro kolo. Nakonec jsem nehrál tak dobře, ale alespoň jsem se probojoval do víkendového programu," řekl po svém pátečním trápení McIlroy.

Reklama

Související témata: