Hlavní obsah

Hansen se v Singapuru dotáhl na Pittayarata

Série tří birdie na patnácté až sedmnácté jamce sobotního třetího kola katapultovala Dána Anderse Hansena na čelo průběžného pořadí turnaje The Championship v singapurském klubu Laguna National. Před nedělním finále dalšího dílu European Tour má stejnou pozici jako Thajec Panuphol Pittayarat – s šestnácti ranami pod par mají náskok dvou ran na Nizozemce Roberta-Jana Derksena a Američana Davida Lipskyho.

Článek

"Odehrál jsem povedené kolo, i když jsem ne vždy trefil rány tak dobře, jak jsem chtěl. Zato jsem ale proměnil pár dobrých puttů, zvláště na posledních jamkách," usmíval se trojnásobný vítěz evropské série Hansen. "Bylo fajn zakončit se třemi birdie ve skórkartě. Celé kolo provázel vítr, takže to bylo o něco obtížnější. Těším se na neděli, protože miluji soutěžení a rád hraji pod tlakem," podotkl Dán.

Jednadvacetiletý Pittayarat si chtěl v Singapuru spravit chuť po třech nezvládnutých cutech v řadě na Asian Tour. "Můj výkon tento týden mě naplňuje sebedůvěrou. Co se stane v neděli, to teprve uvidíme. Budu se snažit hrát svou hru a nedívat se okolo sebe," podotkl Thajec.

Derksen, který po této sezoně hodlá ukončit kariéru, si vedl parádně. Zapsal osm birdie a kolo obešel za 67 ran. Čtyřicetiletý hráč tak je ve hře o třetí vítězství na European Tour. To poslední je přitom hodně vousaté – získal ho před devíti lety.

"Mezi odpališti a greeny jsem hrál dobře, při puttování jsem se trochu trápil. Přesto je ale hodně věcí, o které se mohu ve své hře opřít a doufám, že ty nepovedené prvky v neděli ze své hry vytlačím," poznamenal Derksen, jemuž kratší a techničtější hřiště vyhovuje. "Bylo by fajn odejít z okruhu na konci sezony s dalším triumfem," zasnil se.

Reklama