Hlavní obsah

Vloni dotoval koně, teď Holmes vede v Quail Hollow

Charlotte

Jestli si před rokem řekl J.B. Holmes "do roka a do dne", rozhodně neměl na mysli, že by chtěl vyhrát turnaj Wells Fargo Championship. Šlo o jiné účty. Místo v Quail Hollow byl totiž vloni na prestižním dostihu Kentucky Derby, kde prohrál nějaké ty peníze. Letos by si je však mohl vzít zpátky. Možná i trochu víc. Po třetím kole totiž v Quail Hollow vede.

Foto: Joshua S. Kelly, Reuters

Golfista J.B. Holmes během turnaje Wells Fargo Championship.

Článek

Rodák z Kentucky dal letos přednost golfu. A podle všeho udělal dobře. V sobotu zahrál výsledek 66 (-6) a dostal se v Charlotte do vedení. Po třech kolech je třináct ran pod parem hřiště a na druhého Martina Florese má náskok jedné rány.

Pro Holmese by to bylo velmi emotivní vítězství. Když mu v roce 2011 doktoři oznámili, že musí podstoupit operaci mozku, netušil, zda se ještě někdy vrátí na hřiště. Hned o rok později to ale dokázal a nyní bude bojovat o svůj třetí titul na PGA Tour v kariéře.

"Byl by to obrovský úspěch, získat po návratu první titul," přiznal Holmes, šampion Phoenix Open z let 2006 a 2008. Do letošní sezony vstoupil na lékařskou výjimku, v uplynulém týdnu však získal zbylý potřebný počet dolarů, aby mohl hrát do konce sezony.

S čím půjde v neděli na hřiště? "Na zítřek se hrozně těším a udělám všechno proto, abych vyhrál. Kdyby to vyšlo, bylo by to báječné. A kdyby to náhodou neměl být můj den, tak budu stejně šťastný za tu šanci, kterou jsem dostal. A že jsem tu mohl být."

Holmese skutečně nečeká lehké finálové kolo. V šesti flightech, které půjdou před ním, je minimálně jeden major šampion. Ve dvou dokonce dva. Nejnebezpečnější bude podle všeho Phil Mickelson, který prožívá hodně divoký turnaj. V sobotu zahrál 63 (-9) a je zatím třetí se skóre -11.

Reklama