Hlavní obsah

Česká golfistka Peterková bude hrát US Open

Český golf bude mít poprvé v historii zastoupení na některém z prestižních turnajů kategorie major. Na 60. ročník US Open, který se uskuteční 23. až 26. června na hřišti Cherry Hills Village v Coloradu, se kvalifikovala Jana Peterková z GC Karlovy Vary, jež studuje v USA.

Článek

Mezi muži hrál již několik prestižních turnajů český rodák Alexander Čejka, který má však německé občanství.

Peterková tak změří síly například se světovou jedničkou Švédkou Annikou Sörenstamovou, která o uplynulém víkendu v Havre de Grace vyhrála druhý letošní podnik major a jako první žena v historii útočí na Grand Slam. Hrát bude i patnáctiletý americký talent Michelle Wieová či další špičkové golfistky Karrie Webová, Laura Daviesová, Meg Mallonová či Paula Creamerová.

Peterková se do turnaje probojovala po úspěšné rozehrávce čtyř hráček, které v kvalifikaci v North Barringtonu ve státě Illinois nasbíraly shodně 147 úderů. Spolu s ní byla úspěšná Američanka Hannaová. V kvalifikaci hrálo celkem 70 žen, které se do ní propracovaly z regionálních okruhů. Na US Open postoupilo čtrnáct nejlepších, které se přidají k zatím 67 pozvaným hráčkám. Loňské vítězství bude obhajovat Mallonová.

Reklama