Hlavní obsah

McIlroy zvýšil svůj náskok na British Open na čtyři rány. Bažant ho nerozhodil

Hoylake

I ve druhém kole British Open exceloval severoirský golfista Rory McIlroy. Stejně jako ve čtvrtek zahrál 66 ran a v polovině třetího majoru sezony má na prvním místě náskok čtyř úderů. Na druhé místo se dostal Američan Dustin Johnson, který dnes předvedl nejlepší kolo dosavadního průběhu soutěže - 65 ran.

Foto: Cathal Mcnaughton, Reuters

Rory McIlroy ze Severního Irska exceloval při druhém kole British Open.

Článek
Fotogalerie

McIlroy zahájil druhý den svým prvním bogey v turnaji, ale pak už nechyboval. Naopak sedmkrát zahrál birdie a pojistil svůj náskok. "Cítím se na tomhle hřišti výborně a zkrátka si věřím," uvedl bývalý první hráč světa, který útočí na svůj třetí triumf z majorů po vítězstvích na US Open 2011 a PGA Championship 2012. Nerozhodil ho ani bažant, který se procházel poblíž něj.

Na výborný vstup do turnaje na hřišti v Hoylake nenavázal Američan Tiger Woods. Vítěz 14 turnajů kategorie major, který ve čtvrtek zaznamenal 69 ran a dělil se o desáté místo, se zhoršil o osm úderů a měl namále. Cutem prošel o jedinou ránu.

"Vypracoval jsem si dobré šance na birdie, ale nevyužil je," řekla někdejší dlouholetá světová jednička. Woods, jenž hraje teprve druhý turnaj po březnové operaci zad, zahrál v druhém kole na prvním jamce double bogey a na sedmnáctce překročil par dokonce o tři rány. Birdie se mu povedlo zahrát jen na osmnácté jamce. Výkonem 77 ran vyrovnal své nejhorší kolo na British Open v profesionální kariéře.

Zlepšení naopak předvedl obhájce titulu Phil Mickelson. Američan, jenž měl v prvním kole dvě rány nad par, se zlepšil o čtyři údery a dělí se o 31. místo.

Reklama

Související témata: