Hlavní obsah

Golfistka Spilková začala turnaj LET na Dýšině se skóre +2

Dýšina
Aktualizováno

Golfistka Klára Spilková nezačala nejlépe turnaj Ladies European Tour na Dýšině. V pátečním prvním kole Sberbank Golf Masters u Plzně zapsala dvě rány nad par, což ji řadí až dělené 87. místo, a v sobotu bude bojovat, aby prošla cutem do nedělního finále. Nejlepší domácí hráčkou je amatérka Kateřina Krásová, která zahrála 70 ran (-1) a je na děleném 40. místě.

Foto: Facebook

Česká golfistka Klára Spilková.

Článek

V čele je Němka Steffi Kirchmaytová se skóre -7 a vede o ránu před Američankou Mallory Fraicheovou. Na třetím místě je pětice hráček s výsledkem -5.

"Kolo bylo docela náročné. Nevím, co chybělo. Drajvy jsem měla docela dobré, ale přihrávky byly daleko od jamek a neměla jsem moc šancí na birdie," řekla Spilková. "Je to tam, jde to, ale je to golf a dneska to nešlo, jak bych si představovala. Myslím, že to stáhnu, pořád mám dobrou výchozí pozici. Umím i osm birdie za kolo," dodala. Po prvním kole je cut na úrovni paru, na který ztrácí Spilková dvě rány.

Dočkala se birdie

Devatenáctiletá Spilková startovala z desítky a začala bogey, další přidala na šestnáctce a šestce. Birdie se jí povedlo až na pětiparové devítce, její poslední jamce dne. Na té dokonce útočila na eagle, ale pat neproměnila. "Dočkala jsem se birdie a beru to jako pozitivní odraz do druhého kola, tak to vidím," usmála se.

Spilková letos třikrát skončila na LET v desítce a před českým turnajem se mluvilo o jejím možném útoku na výhru. Po horším prvním kole odmítla, že by ji to svazovalo. "Přijela jsem sem s tím, že si to užiji a budu hrát sama pro sebe. Kolo se zrovna úplně nepovedlo, ale neříkám si, jéžiši, všichni chtějí, abych vyhrála, to fakt ne," řekla.

Prakticky od první jamky hráčky čekaly na své rány, než se uvolní hřiště před nimi. "Je to docela nepříjemné, ale na to musíme být zvyklé. Každému vyhovuje něco jiného, ale je těžké si v těchto podmínkách najít tempo," řekla Spilková.

Po hřišti Spilkovou doprovázelo přes 150 fanoušků, s kterými občas i komunikovala, ale na rány se vždy zcela soustředila. "Moc se mi to líbilo. Máma ráda, když mě podporují, a doufám, že přijde ještě víc lidí," řekla golfistka.

Do hry zasáhlo dvanáct českých golfistek. Stejně jako Spilková hrály amatérky Johanka Šteindlerová, Barbora Baková a Eva Koželuhová. O ránu horší je Kristýna Frýdlová a další amatérka Karolína Kohoutová je se skóre +4 na 105. místě. Zbylá pětice hrála ještě o dvě a více ran hůře a je v závěru výsledkového pole.

Golfový turnaj žen Sberbank Golf Masters série Ladies European Tour (par 71, dotace 250 000 eur)
Po 1. kole:
1. Kirchmayrová (Něm.) 64
2. Fraicheová (USA) 65
3. Pretswellová (Skot.)
Bouldenová (Wal.)
Grecietová (Fr.)
Garrettová (Austr.)
Wikströmová (Fin.) všechny 66,
...40. am. Krásová 70,
87. Spilková
am. Šteindlerová
am. Baková
am. Koželuhová všechny 73,
97. am. Frýdlová 74,
105. am. Kohoutová 75,
114. Proroková
am. Abrahámová obě 77,
119, am. Kousková
Fabiánková obě 78,
129. Cejnarová (všechny ČR) 82.

Reklama

Související témata: