Hlavní obsah

Golfista Donaldson vyhrál Czech Masters a zajistil si Ryder Cup

Golfista Jamie Donaldson z Walesu vyhrál turnaj D+D REAL Czech Masters 2014 v rámci European Tour, která se do Česka vrátila po třech letech. Triumfem na hřišti Albatross na Berounsku si navíc zajistil premiérovou účast v evropském týmu pro prestižní Ryder Cup.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vítěz turnaje European Tour D+D REAL Czech Masters 2014 Jamie Donaldson.

Článek

Donaldson potřeboval na čtyři kola 274 ran a se skóre -14 porazil o dvě rány krajana Bradleye Dredge, který vstupoval do finále z první pozice. Třetí místo obsadili společně Dán Sören Kjeldsen a Jihoafričan Merrick Bremner, oba měli -11.

"Mám za sebou skvělý týden a považuji to za velké vítězství," řekl osmatřicetiletý Donaldson po třetím titulu z European Tour "Věděl jsem, že musím hrát dobře, abych se dostal do Ryder Cupu, a jsem z toho nadšený. Je to skvělé, impozantní. Doufám, že do týmu zapadnu a předvedu dobrý golf jako tady," dodal.

Devětadvacátý hráč světa Donaldson byl největším favoritem turnaje a po prvním i druhém kole vedl. Po třetím ho ale v čele vystřídal Dredge, který do finále vstupoval s náskokem dvou ran. Jenomže Donaldson zaútočil hned na začátku nedělního kola, zahrál tři birdie a vrátil se do čela. Náskok navyšoval a bezpečně udržel.

"Začátek finále byl důležitý, uklidnil jsem se a věděl, že mám hru pod kontrolou. Poslední tři jamky přesto byly v tom větru psychicky náročné," řekl vítěz.

Letošní Ryder Cup, tradiční souboj Evropy proti výběru USA, se hraje na hřišti Gleneagles od 26. do 28. září. V Česku měl Donaldson předposlední možnost zajistit si dostatek peněz, aby se vešel mezi čtyři postupující z evropského žebříčku, což se mu povedlo. Za titul si na konto připsal 166.660 eur a přestihl Španěla Sergia Garcíu.

Češi v turnaji nejvyšší evropské série skončili už v pátek po dvou kolech. Ani jeden z devíti domácích golfistů, sedmi profesionálů a dvou amatérů, neprošel cutem. Nejlepší z nich byl Stanislav Matuš na 96. místě, cut mu unikl o dvě rány.

Reklama