Hlavní obsah

Mahan vyhrál v Paramusu, na PGA zvítězil po dvou letech

Paramus

Americký golfista Hunter Mahan vyhrál turnaj The Barclays a na okruhu PGA se radoval z titulu po dvou letech. Na hřišti v Paramusu zvítězil v prvním turnaji play off FedExCupu o dvě rány před krajanem Cameronem Tringalem a dvojicí Australanů Stuartem Applebym a Jasonem Dayem.

Foto: Tommy Gilligan, Reuters

Americký golfista Hunter Mahan s trofejí pro vítěze The Barclays.

Článek

Mahan se ke svému šestému triumfu na PGA posunul díky skvělému závěru. Na posledních osmi jamkách dal pět birdie a mohl si dovolit i bogey na poslední jamce. "Nehrál jsem letos moc dobře, takže tohle načasování do play off je vynikající. Už v posledních týdnech to šlo a něco bylo na spadnutí," řekl vítěz.

Pro Mahana bylo milým překvapením, že se na hřišti najednou objevila jeho žena Kandi a dcerka Zoe. Obě se ráno rozhodly, že musejí být u toho, kdyby vyhrál, a stihly to na poslední chvíli - do klubu dorazily, když měl před sebou tři jamky.

"Každý sní o tom mít své nejbližší u sebe, když se mu něco povede. Bylo to skvělé, nádherné," řekl Mahan. "Byl v šoku, když nás viděl," usmála se Zoe.

Díky vítězství se dvaatřicetiletý Mahan dostal do čela pořadí FedExCupu před prvního hráče světa Roryho McIlroye, který skončil dvaadvacátý.

Důvod k oslavám měl i Tringale. Před týdnem byl dodatečně diskvalifikován z PGA Championship, protože podepsal špatně vyplněnou kartu s výsledkem. V den 27. narozenin však nyní oslavil nejlepší výsledek na okruhu PGA. "Měl bych dobrý den i tak, ale takhle je sladší," řekl.

Sto nejlepších hráčů žebříčku FedExCupu postoupilo do dalšího turnaje, kterým je tento týden Deutsche Bank Championship v Bostonu.

Golfový turnaj okruhu PGA v Paramusu v USA (par 71, dotace 8 miliónů dolarů):
1. Mahan 270 (66+71+68+65)
2. Tringale (oba USA) 272 (66+68+72+66)
Appleby 272 (73+66+68+65)
Day (oba Austr.) 272 (72+64+68+68)
5. Els (JAR) 273 (68+68+71+66)
McGirt 273 (68+71+68+66)
Kuchar (oba USA) 273 (68+70+68+67).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články