Hlavní obsah

Golfista Woods se po čtyřech letech rozešel s trenérem Foleym

Miami

Americký golfista Tiger Woods ukončil po čtyřech letech spolupráci s trenérem Seanem Foleym. Bývalý první hráč světového žebříčku, jenž kvůli léčbě zraněných zad neplánuje až do prosince start na žádném turnaji, to dnes oznámil na svém webu.

Foto: Mark Duncan, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods.

Článek

"Sean je jedním z vynikajících trenérů současnosti a vím, že bude dál úspěšný s hráči, kteří s ním budou spolupracovat," uvedl vítěz 14 turnajů kategorie major. "Vzhledem k tomu, že nebudu na žádném turnaji až do World Challenge v Isleworthu v Orlandu, je tohle ten pravý čas ukončit naši profesionální spolupráci," dodal Woods.

S hledáním nového kouče nechce aktuálně 12. hráč světového žebříčku spěchat. "Momentálně žádného trenéra nemám a nemám ani žádný časový limit na jeho jmenování," uvedl.

Osmatřicetiletý Woods dříve trénoval s Hankem Haneym a Butchem Harmonem, s Foleym se dal dohromady v srpnu 2010. Nový kouč začal s hráčem pracovat na změně švihu, což vzbudilo mezi odborníky velké diskuse. Během čtyřleté spolupráce s Foleym nevyhrál Woods ani jeden major.

Foley v současnosti trénuje další špičkové golfisty včetně pátého hráče žebříčku Justina Rose z Anglie a Američana Huntera Mahana, jenž v neděli vyhrál turnaj v New Jersey.

Reklama