Hlavní obsah

Nicklaus chce při loučení odehrát celé British Open

ST. ANDREWS

Golfová legenda Jack Nicklaus uzavře v tomto týdnu na British Open svou úchvatnou kariéru. Držitel 18 prvenství z turnajů major se představí ve skotském St. Andrews 43 let po svém debutu. Přestože výrazně mladší soupeřům už nemůže konkurovat, klade si před čtvrtečním startem cíl - chce se kvalifikovat do druhé poloviny turnaje.

Článek

"Doufám, že ukončím kariéru až v neděli a ne v pátek," prohlásil. "Pro loučení jsem si nemohl vybrat lepší místo. St. Andrews je jedním ze dvou mých nejoblíbenějších hřišť na světě," uvedl Nicklaus. Jeho druhým milovaným areálem je Augusta, kde absolvoval rozlučku už letos v dubnu.

Dnešní losování rozhodlo o tom, že pětašedesátiletý Američan bude v úvodu turnaje mezi jamkami putovat symbolicky s dalším slavným hráčem Tomem Watsonem, s nímž v roce 1977 svedl památnou bitvu, která vešla do historie British Open. Tehdy zvítězil Watson, jeho sok nicméně vybojoval prestižní titul v letech 1966, 1970 a 1978.

Nicklaus si dnes v dějišti nadcházející bitvy zatrénoval s dalším slavným hráčem Nickem Faldem. "Jsem si jistý, že má na to projít cutem. Hraje pořád dobře a ví, o co tu jde," řekl Faldo.

Reklama