Hlavní obsah

Šebrle dostal po odstoupení z golfového šampionátu napomenutí

Bývalý špičkový atlet a nynější golfista Roman Šebrle dostal od disciplinární komise domácí federace ČGF za odstoupení z amatérského mistrovství ČR na rány napomenutí. Verdikt nad olympijským vítězem z Atén a bývalým světovým rekordmanem v desetiboji vynesla ve čtvrtek disciplinárka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Šebrle

Článek

Devětatřicetiletý Šebrle odstoupil z amatérského šampionátu v Mladé Boleslavi před měsícem po dvou kolech a odjel hrát profesionální sérii Czech PGA Tour do Mstětic. Tím neporušil žádné psané pravidlo, ale komise golfové federace dostala podnět k řízení kvůli neetickému chování.

"Disciplinární komise došla k závěru, že ač nebyla porušena Pravidla golfu ani Podmínky soutěží ČGF či Hrací řád ČGF, jednání pana Romana Šebrleho nebylo v souladu s duchem hry, jak je citován v oddíle I - Etiketa, Chování na hřišti v platných Pravidlech golfu, ani s organizačními zvyklostmi," napsal předseda disciplinární komise Arnošt Hejduk na webu federace.

Podle ní měl Šebrle, pokud věděl, že mistrovství nedokončí, uvědomit organizátory předem o této možnosti. "Soutěžní výbor mohl s touto informací pracovat, tzn. že mohl například přihlášku hráče odmítnout nebo ji akceptovat s vědomím, co může nastat," dodala federace.

Reklama