Hlavní obsah

Nicklaus neprošel na British Open cutem, jeho kariéra skončila

Hvězdná kariéra golfisty Jacka Nicklause se uzavřela dnes na hřišti v St. Andrews. Pětašedesátiletá legenda se na turnaji British Open rozloučila výkonem 147 úderů, tři nad par, a do víkendové části soutěže nepostoupila. Trojnásobný vítěz nejstaršího golfového turnaje světa si tak nesplnil svůj cíl - projít cutem a ukončit kariéru až v neděli. Od postupu Nicklause dělily tři rány.

Článek

Právě tři údery nad par zahrál Američan na slavném skotském hřišti ve čtvrtek v prvním kole a dnes už manko nedokázal smazat. Dnes 72 údery par vyrovnal a odvděčil se tak davu fanoušků, který ho věrně doprovázel při každém odpalu.

Na poslední jamce se s nimi rozloučil úspěšným patem z více než tří metrů a za ohlušujícího potlesku pak zapózoval fotografům. K focení přizval i své partnery - dlouholetého soupeře Toma Watsona, s nímž v roce 1977 svedl památnou bitvu, která vešla do historie British Open, a Luka Donalda.

Vítěz 18 turnajů katagorie major Nicklaus se na British Open představil po 38. v kariéře. Na hřišti v St. Andrews debutoval v roce 1962, o čtyři roky později získal první titul. Další pak přidal v letech 1970 a 1978.

Reklama