Hlavní obsah

Golfista Woods sklízí sladké plody změny techniky švihu

ST. ANDREWS (Británie)

Golfista Tiger Wooods si po vítězství na British Open pochvaluje, že se rozhodl změnit techniku svého švihu. Nový způsob úderu do míčku z něj prý udělal ještě nebezpečnějšího hráče, kterého možná čekají ještě lepší roky.

Článek

Woods do profesionálního golfu vstoupil v roce 1996 jako jednadvacetiletý talent a rázem se stal jednou z největších hvězd tohoto sportu. V roce 2003 však jeho výkonnost poklesla a dva roky čekal na vítězství na velkém turnaji. Někdejší suverén se vrátil na výsluní letos v dubnu, kdy vyhrál US Masters.

Za Woodsovým znovuzrozením stojí práce s trenérem Hankem Hanyem, který mu pomohl změnit švih a rozšířit repertoár úderů. Většina ze 46.000 diváků na hřišti St. Andrews, kde se konalo British Open, změnu ani nepoznala, ale pro Woodse je nový švih základním stavebním kamenem posledních úspěchů.

Někteří přitom pochybovali, jestli má jeho práce smysl. "Ptali se mě, proč měním svou hru. Tohle je důvod. První, druhé a první místo na posledních třech majorech, to je ten důvod," vysvětlil Woods, který si vedle triumfů na US Masters a British Open připsal druhou příčku na červnovém US Open.

Devětadvacetiletý nejlepší golfista světa nehodlá usnout na vavřínech a chce se i nadále zlepšovat. "Je to nekonečný boj. Bez ohledu na to, jak dobře hrajete, vždycky můžete hrát ještě lépe a právě to je vzrušující," dodal.

Reklama