Hlavní obsah

Golfista McIlroy se stal podruhé hráčem roku na PGA Tour

Ponte Vedra Beach

Severoirský golfista Rory McIlroy se stal podle očekávání podruhé v kariéře nejlepším hráčem roku na PGA Tour. První hráč světa letos vyhrál dva majory British Open a PGA Championship a o víkendu dovedl výběr Evropy k výhře nad USA a k triumfu v prestižním Ryder Cupu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Severoirský golfista Rory McIlroy má za sebou vydařený rok.

Článek

Pětadvacetiletý McIlroy je čtvrtým golfistou, který anketu datovanou od roku 1990 ovládl více než jednou. Před ním to dokázali jedenáctinásobný hráč roku Tiger Woods z USA a dvakrát vyhráli Australan Greg Norman a Jihoafričan Nick Price.

Poprvé McIlroy obdržel cenu pro hráče roku předloni, kdy byl jedničkou evropského i amerického žebříčku a vyhrál major PGA Championship.

V tomto roce zvítězil McIlroy na třech turnajích PGA Tour a dvanáctkrát skončil v desítce. Celkem letos na turnajích americké série vydělal na odměnách 8,2 miliónu dolarů. Získal i trofej pro hráče s nejnižším průměrem skórování.

McIlroy obdržel v anketě nejvíce hlasů před Američany Billy Horschelem, Jimmy Walkerem a Bubbou Watsonem a Němcem Martinem Kaymerem. O nejlepším golfistovi roku na PGA Tour rozhodují samotní hráči, hlasovat můžou ti, kteří letos odehráli minimálně patnáct oficiálních turnajů.

Nováčkem roku se stal Američan Chesson Hadley.

Reklama

Související témata: