Hlavní obsah

Kafelnikov bude v Moskvě debutovat na evropském turnaji PGA

Bývalý ruský tenista Jevgenij Kafelnikov se v tomto týdnu poprvé představí na profesionálním turnaji evropské golfové série PGA. Z amatérského národního šampionátu se sice na Russian Open nekvalifikoval, ale pořadatelé z moskevského Country Clubu mu udělili divokou kartu. Od čtvrtka se tak zúčastní akce s dotací půl milionů dolarů.

Foto: Dan Krzywoň, ČTK

Jevgenij Kafelnikov

Článek

Jednatřicetiletý Rus hrál tenis naposledy v říjnu 2003, poté se vrhl na poker a peníze vydělává i svým druhým velkým koníčkem golfem. "Myslím to s ním vážně. Dobře vím, že se budu muset bezpočet hodin učit, ale jsem připravený se o to pokusit," tvrdí Kafelnikov.

Bývalá světová jednička, vítěz 26 turnajů na okruhu ATP včetně dvou grandslamů a majitel zlaté olympijské medaile ze Sydney, se po ukončení vrcholové kariéry viditelně zakulatil. Pro moskevské organizátory je nicméně zárukou propagace. "Jako spolupořadatelé máme právo udělit divokou kartu našemu členovi a Jevgenijova účast hodně pomůže image našeho turnaje," řekl agentuře Reuters šéf ruského golfového svazu Konstantin Koževnikov.

Účastí na turnaji s profesionálními golfisty se Kafelnikov vydá ve stopách tenisové legendy Ivana Lendla. Ten při svém debutu v roce 1996 na Czech Open na první jamce zahrál birdie (ušetřil jednu ránu), ale pak zahrál výsledek 82 a cutem neprošel do finálových kol.

Reklama

Související témata: