Hlavní obsah

Woods může na PGA Championship měnit historii

Na Tigera Woodse budou upřeny zraky diváků a odborníků při turnaji PGA Championship, který ve čtvrtek začal na hřišti ve Springfieldu. V klubu Baltusrol se může devětadvacetiletý Woods stát prvním golfistou, který podruhé vyhraje tři grandslamové turnaje v jedné sezoně.

Článek

Poprvé Woods vyhrál tři grandslamy v roce 2000, kdy triumfoval na US Open, British Open a PGA Championship. Letos už zvedl vítěznou trofej nad hlavu po US Masters a British Open. "Už to pro mě není nic nového, mohu to zopakovat," věřil si Woods před turnajem, do kterého dnes vstoupí 156 hráčů.

Jedenáctým grandslamovým triumfem v kariéře by se Woods vyrovnal Walteru Hagenovi na druhém místě historických tabulek. Těm neohroženě vévodí s osmnácti tituly Jack Nicklaus.

K největším Woodsovým sokům patří Vijay Singh z Fidži, jehož slabinou bylo dlouho patování. Před čtrnácti dny na turnaji ve Warwick Hills ale vzal do ruku novou hůl a vše je jinak. "Míček do jamky padá a já vím, že můžu hrát dobře," řekl obhájce titulu Singh před akcí, na které vítěz získá 1,17 milionu dolarů.

Na hráče čeká páté nejdelší hřiště v historii grandslamů o délce 6759 metrů. Sedmnáctá jamka o délce 595 metrů je vůbec nejdelší, jaká se kdy na grandslamech hrála. "Tohle hřiště je bestie a strašně dlouhá," řekl vítěz US Open Michael Campbell z Nového Zélandu a souhlasil, že Woods je jasným favoritem.

V soutěži se díky pozvání objeví německý golfista českého původu Alexander Čejka. Na PGA Championship předloni dosáhl čtvrtým místem, ale letos se mu nedaří. "Pokusím se předvést svůj nejlepší výkon v roce," slíbil 86. hráč žebříčku PGA.

Reklama