Hlavní obsah

Golfista Johnson poprvé po návratu vyhrál na PGA, uspěl v Doralu

Doral

Jen pět týdnů stačilo Dustinu Johnsonovi, aby po návratu ke golfu získal titul. Američan měl loni šestiměsíční pauzu kvůli osobním problémům, letos se na okruh PGA vrátil a v neděli triumfoval v Doralu. Akci World Golf Championships Cadillac Championship vyhrál o ránu před J.B. Holmesem.

Foto: Jason Getz, Reuters

Americký golfista Dustin Johnson pózuje s trofejí pro vítěze turnaje v Doralu.

Článek

Právě Holmes měl v čele před finále náskok pěti ran, ale v neděli zahrál tři rány nad par, zatímco Johnson tři pod a radoval se z devátého titulu na PGA Tour.

"Každá z těch výher je skvělá, ale tahle bude asi nejlepší. Pracoval jsem tvrdě na své hře i na sobě a hodně to pro mě znamená a do mi sebevědomí," řekl Johnson. Výhru slavil na greenu se svým sedmitýdenním synem Tatumem, jehož mu v lednu porodila jeho partnerka Paulina Gretzkyová, dcera hokejové legendy Waynea Gretzkého.

Po návratu absolvoval Johnson pátý turnaj. Před výhrou v Doralu neprošel v San Diegu a v Palm Beach cutem, ale dvakrát skončil do pátého místa.

Holmes vedl turnaj po první, druhém i třetím kole, po kterém měl k dobru pět ran. Tři bogey na začátku finále ho ovšem srazily. Další chybu udělal na čtrnáctce a byl rád, že nakonec udržel druhé místo. "Velký náskok se často rychle rozplyne. S tím se musí počítat, protože ti chlápci tady okolo jsou prostě moc dobří," řekl Holmes.

Třetí skončil Američan Bubba Watson a hned za ním Australan Adam Scott a Švéd Henrik Stenson. První hráč světa Rory McIlroy hrál nevyrovnaně a po double bogey na osmnácte obsadil s odstupem osmi ran na Johnsona deváté místo.

Golfový turnaj PGA Tour Cadillac Championship v Doralu (dotace 9,25 miliónu dolarů/par 72):
1. D. Johnson 279 (68+73+69+69)
2. Holmes 280 (62+73+70+75)
3. Watson (všichni USA) 281 (71+69+70+71)
4. Scott (Austr.) 284 (70+68+75+71)
-. Stenson (Švéd.) 284 (69+71+72+72)
6. Oosthuizen (JAR) 285 (71+74+67+73)

Reklama