Hlavní obsah

Američtí golfisté vyhráli Prezidentský pohár

GAINESVILLE (USA)

Američtí golfisté vyhráli Prezidentský pohár, v němž se utkali s výběrem hráčů mimoevropských zemí. Na hřišti Robert Trent Jones Golf Clubu v severní Virginii vyhráli 18,5:15,5. Základy svého triumfu položili ve dvouhrách, v nichž zvítězili 7,5:4,5.

Článek

Duel byl výjimečný pro amerického kapitána Jacka Nicklause, který v této roli vyhrál vůbec první turnaj. V roce 1998 Američané pod jeho vedením v Prezidentském poháru prohráli a o pět let později se musel v Jihoafrické republice spokojit s remízou.

Nedařilo se mu ani v Ryder Cupu, kde se Američané utkávají s evropským výběrem. V roce 1987 se stal vůbec prvním kapitánem, který tým nedokázal dovést k vítězství na domácí půdě.

Pětašedesátiletý Nicklaus si dal skvělý dárek na závěr sezony, v níž se loučí s profesionální kariérou. "Už nemusím být kapitánem žádného týmu, nemusím hrát ani kolo golfu, a pokud moje kariéra skončí takhle, bude to dobrý způsob," řekl veterán.

Právě jeho osobnost a dlouhé čekání na týmový úspěch přivedly do amerického výběru i světovou jedničku Tigera Woodse. Ten ve dvouhře podlehl Jihoafričanovi Retiefu Goosenovi a ve čtyřhře společně s Jimem Furykem uhráli bod a půl za vítězství a remízu v zápasech proti Vijayi Singhovi a Stuartu Applebymu.

Reklama

Související témata: