Hlavní obsah

Golfové Masters začali v rozehraném prvním kole dobře Rose a Hoffman

Augusta

Američan Charley Hoffman a Angličan Justin Rose mají v rozehraném prvním kole golfového Masters zatím nejlepší skóre. Oba mají se po úvodním dnu prvního majoru sezoně v Augustě dostali pět ran pod par. Čtyři rány na ně ztrácí světová jednička Rory McIroy ze Severního Irska.

Foto: Phil Noble, Reuters

Britský golfista Justin Rose na Masters v Augustě.

Článek

Rozpačitý start má za sebou čtyřnásobný držitel zeleného saka Tiger Woods. Bývalý první hráč světa, který hraje první turnaj po dvouměsíční pauze, udělal na prvních sedmi jamkách dvě bogey a jedno birdie a zatím je ránu nad par.

Naopak roli favorita potvrzuje americký mladík Jordan Spieth. Čtvrtý hráč světa na první devítce zapsal čtyři birdie a průběžně figuroval na dělené třetí příčce. Obhájce titulu Bubba Watson odehrál kolo za 71 ran, což zatím stačilo na 17. místo.

Hoffman předvedl skvělý závěr kola. Na patnáctce zahrál eagle, pak dal birdie, par a na osmnáctce znovu birdie. "Rád začínám brzo, proto jsem věděl, že mi to bude vyhovovat, a na mé hře to bylo vidět," pochvaloval si Hoffman, který na hřiště vyrazil v první skupině. "To je to nejlepší. Na nic nemusíte čekat," řekl.

Dvě rány pod par jsou z favoritů například Američané Patrick Reed, Dustin Johnson a zkušený Phil Mickelson, který se blýskl eaglem na pětiparové osmičce.

Reklama