Hlavní obsah

Golfista Spieth rozjel skvěle Masters, po dvou kolech má -14

Aktualizováno

Americký golfista Jordan Spieth potvrzuje formu z uplynulých týdnů a první major sezony rozjel brilantně. Čtvrtý hráč světa zahrál první den Masters osm ran pod par, druhý jen o dvě méně a s počtem 130 ran vytvořil nový rekord po dvou kolech turnaje na proslulém hřišti v Augustě.

Foto: Phil Noble, Reuters

Americký golfista Jordan Spieth na osmnácté jamce během turnaje Masters v Augustě.

Článek

Se Spiethem drží relativně krok jen jeho krajan Charley Hoffman, který ještě nemá druhé kolo dohrané a na jednadvacetiletého mladíka ztrácí čtyři rány. Zkušený Jihoafričan Ernie Els už má na třetím místě odstup propastných devíti ran.

Jednadvacetiletý Spieth se skóre -14 po dvou kolech vylepšil o ránu dosavadní rekord, který vytvořil Raymond Floyd v 1976. Floyd tehdy turnaj jasně vyhrál. "Musím zůstat při zemi a hrát s pokorou. Kdo ví, co se stane o víkendu," řekl Spieth po pátečním kole.

"Nevidí tady rádi nízké skóre, ale budou muset zrychlit greeny. Zbytek turnaje ještě bude výzvou a musím na to být připravený," řekl Spieth, který ve 2. kole zahrál šest birdie, po třech na každé devítce, a neudělal bogey.

Skvělý vstup, pochvaloval si

V prvním kole Spieth dosáhl na osm birdie už na prvních čtrnácti jamkách. Právě na čtrnáctce předvedl ránu dne - zpoza stromu poslal míč přesně na green a trefil vlajku. Na patnáctce se dopustil jediného bogey, ale den zakončil birdie na osmnáctce. Výsledek 64 byl o jednu ránu horší než nejnižší skóre na kolo na majorech.

"Jsem nadšený, jak dobře jsem trefoval míč. Hřiště bylo hratelné a devět birdie je snový začátek. Je to skvělý vstup do turnaje, rozhodně si nemám na co stěžovat. Kolo jsem si moc užíval," pochvaloval si Spieth, loni na Masters druhý.

Zlepšení ve druhém kole předvedl Američan Tiger Woods. Bývalý první hráč světa a čtyřnásobný vítěz turnaje odehrál kolo za -3 a celkově se dostal na dvě rány pod par. Jistě prošel cutem a ve výsledcích se posunul na dělené 13. místo.

Reklama