Hlavní obsah

Woods vyrazil do jámy lvové s celou rodinkou

Augusta

Pohled na aktuální žebříček mu vyhání úsměv z tváře. Americký golfista Tiger Woods byl dlouhá léta zvyklý vídávat před svým jménem jedničku. Teď se tam tato číslice ale objevuje hned třikrát za sebou.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Lindsey Vonnová a její přítel Tiger Woods.

Článek
Fotogalerie

Propad ze stovky nejlepších hráčů světa (momentálně na 111. příčce) potkal 39letého držitele téměř všech existujících golfových trofejí po devatenácti letech. Příčiny? Provalené sexuální avantýry, rozvodové tahanice a zdravotní trable. Naposledy s loni operovanými zády, která se v únoru znovu ozvala a vyžádala si dvouměsíční pauzu.

Dokáže se ještě vůbec vrátit na piedestal? Na tuto otázku v současnosti zřejmě nedokáže fanouškům odpovědět ani sám slavný Tiger. Snažit se o to nicméně hodlá a první výrazné kroky by rád udělal už během tohoto víkendu. A rovnou v jámě lvové, na Masters v Augustě. Na věhlasném turnaji o zelené sako, který v minulosti dokázal čtyřikrát vyhrát.

„Udělal jsem hodně práce, abych tady byl. Chci vyhrát, na tom se léta nic nemění," jasně formuloval svůj plán před včerejším začátkem turnaje. Že ta slova znějí až příliš sebevědomě?

Možná ano, jenže... „Šel přede mnou, viděl jsem jeho krátkou hru a rány vypadaly úchvatně," obdivně prohlásil další z Američanů, trojnásobný vítěz Masters Phil Mickelson. Muž, kterého těžko někdo může podezřívat z toho, že by byl Woodsovým fanouškem.

Těch je ale pořád požehnaně. Přímo v dějišti Woodsovi drží palce i sedmiletá dcera Sam, šestiletý syn Charlie, golfistova přítelkyně Lindsey Vonnová, americká sjezdařka, a maminka Kultida. Budou mít úsměv ve tvářích?

Reklama

Související témata: