Hlavní obsah

McIlroy vyhrál jamkový šampionát v San Franciscu

Světová jednička Rory McIlroy se stal po Tigeru Woodsovi druhým golfistou, který z pozice nejvýše nasazeného hráče ovládl světový šampionát ve hře na jamky. Severoirský golfista v soutěži World Golf Championships v San Franciscu ani jednou neprohrál, v nedělním finále porazil Američana Garyho Woodlanda.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Golfista Rory McIlroy s trofejí pro vítěze v San Franciscu.

Článek

McIlroy ve skupině porazil Američany Jasona Dufnera, Brandta Snedekera a Billyho Horschela, ve vyřazovací části si postupně poradil s Japoncem Hidekim Macujamou, Angličanem Paulem Caseym a Jimem Furykem z USA. Ve finále porazil o čtyři rány Woodlanda a připsal si desátý titul na PGA Tour a druhý v rámci World Golf Championships.

"Mám za sebou skvělý týden. Jamkovku si vždy užívám a myslím, že v tomhle formátu vynikám," řekl McIlroy po svém prvním letošním vítězství na americké půdě. "Vyhrát je vždycky skvělé a je jedno, jaký se hraje systém. Teď je potřeba jít dál a dokázat to znovu," uvedl směrem k turnaji The Players Championship.

Zatímco finále McIlroy ovládl jistě, předtím měl několikrát namále. Čtvrtfinále s Caseym vyhrál na hřišti TPC Harding Park až na 22. jamce, čtvrté dodatečné. V semifinále s Furykem vyrovnal birdie na sedmnáctce a do finále ho posunul dlouhý pat do eaglu na poslední pětiparové osmnáctce.

Titul McIlroy získal den před šestadvacátými narozeninami. Díky tomu se vedle Woodse a Jacka Nicklause stal za uplynulých 75 let teprve třetím golfistou, který před dosažením 26 let vyhrál na okruhu PGA desetkrát.

Reklama

Související témata: