Hlavní obsah

McIlroy začal nejlépe golfový Players

Ponte Vedra Beach

Po prvním kole golfového turnaje Players Championship v Ponte Vedra Beach, který je označován za pátý major, je v čele čtveřice hráčů. S výsledkem pět ran pod par se dělí o vedení domácí Američané Charley Hoffman a Kevin Na, Japonec Hideki Macujama a Kanaďan David Hearn. Z hlavních favoritů začal nejlépe lídr světového žebříčku Rory McIlroy, jenž se dělí se skóre -3 o jedenácté místo.

Foto: John David Mercer, Reuters

Americký golfista Rory McIlroy na patnácté jamce turnaje na Floridě

Článek

McIlroy přijel na Floridu až vpředvečer turnaje, protože po nedělním triumfu na jamkovém šampionátu si dopřál pár dnů volna.

Nejlepší výkon předvedl na 16. jamce, na níž zahrál eagle (dvě rány pod par). „V kartě mám hodně parů, ale se začátkem jsem spokojený. Přišlo mi, že podmínky byly hodně obtížné především kvůli větru. Je to o trpělivosti," řekl severoirský golfista.

Stejný výsledek (-3) si ve čtvrtek na hřišti TPC Sawgrass připsal mimo jiné obhájce titulu Němec Martin Kaymer či jeho krajan a český rodák Alex Čejka. Naopak problém projít cutem můžou mít dvojnásobný šampión turnaje a majitel 14 titulů major Tiger Woods či vítěz nedávného Masters Jordan Spieth. Woods zahrál jednu ránu nad par, světová dvojka Spieth dokonce tři.

Reklama

Související témata: