Hlavní obsah

Spilková se poprvé kvalifikovala na major Evian Championship

Evian-Les-Bains

Golfistka Klára Spilková si vybojovala premiérovou účast na závěrečném majoru sezóny Evian Championship. V kvalifikaci skončila druhá za Dánkou Emily Kristine Pedersenovou.

Foto: Facebook

Česká golfistka Klára Spilková na archivním snímku

Článek

Po prvním kole Spilková vedla, když se jako jediná z 54 hráček dostala pod par hřiště, a to o dvě rány. Ve druhém kole dnes par vyrovnala a udržela jedno ze dvou postupových míst. Před třetí Dánkou Nannou Madsenovou měla náskok dvou úderů.

"Jsem moc šťastná. Oba dny byly úžasné a zároveň velice náročné. Hřiště je dlouhé a úzké. Rány do greenu je velice důležité posadit na správnou stranu, protože greeny jsou velmi boulovaté a těžké," uvedla dvacetiletá česká golfistka. "Když mi bylo deset let, byla jsem se tu podívat na turnaji s mým taťkou a už tehdy jsem hlásala, že si tu jednou zahraju. Mám obrovskou radost, že jsem si místo na Evian Championship vybojovala," řekla Spilková. Evian Championship se bude hrát 10. až 13. září.

Spilková už dvakrát startovala na British Open. Před 14 dny usilovala také o účast na US Open, ale nadějně rozjetou kvalifikaci v Anglii k postupu nedotáhla. Nejbližší turnaj na okruhu Ladies European Tour ji čeká od 19. června v Amsterodamu.

Reklama

Související témata: