Hlavní obsah

Golfista Johnson nevyužil na US Open "všechny šance světa"

Chambers Bay

Jen něco málo přes tři a půl metru dělilo golfistu Dustina Johnsona od prvního major titulu v kariéře. Na US Open v neděli patoval na hřišti v Chambers Bay na vítězství, ale míček objel jamku zleva. Američan neproměnil ani následující metrovou ránu a "daroval" vítězství Jordanu Spiethovi.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Americký golfista Dustin Johnson na US Open.

Článek

"Měl jsem všechny šance světa, ale teď jsem zklamaný. Hrál jsem výborně, jenže jsem nedal poslední den žádný důležitý pat, ani jeden," litoval Johnson. "Dělal jsem, co jsem mohl. Sakramentsky jsem se snažil, ale míč jsem do jamky nedostal."

Jeden z největších ranařů na tour Johnson poslal na pětiparové osmnáctce drive přes 320 metrů. Druhou ranou pak trefil green a patoval do eaglu ze vzdálenosti 3,65 metru. Míč se stáčel zleva doprava a jamku o pár centimetrů minul. "Nevím, proč tam nespadl," řekl Johnson, jenž následně nečekaně minul i krátký pat.

Kolaps sledoval i Gretzky

Kdyby dal alespoň birdie, vynutil by si proti Spiethovi pondělní rozstřel na 18 jamek. "Měl jsem šanci vyhrát US Open a promarnil to," hlesl Johnson.

Jeho kolaps sledovala u greenu i Paulina Gretzká s jejich čerstvě narozeným synem a nechyběl ani její otec, legendární kanadský hokejista Wayne Gretzky. "S Waynem se o všem později pobavíme," řekl Johnson a dodal: "Nakonec je to jen golf a nejdůležitější je, že mám šťastnou rodinu. Můžu mít hlavu vzhůru a být na sebe pyšný."

Podobné zklamání si už prožil potřetí. Před pěti lety útočil v Pebble Beach na vítězství na US Open, ale ve finále neudržel náskok tří ran. Ve stejném roce pak dostal na PGA Championship dvě trestné rány a nedostal se do rozstřelu.

Reklama