Hlavní obsah

Spilková začala turnaj LET na Dýšině se skóre +1

Dýšina

Golfistka Klára Spilková začala turnaj LET na českém území se skóre +1. Nejlepší domácí hráčka je v rozehraném prvním kole Tipsport Golf Masters Open na Dýšině až na děleném 53. místě a nejspíš ještě klesne. V čele je zatím Becky Morganová z Walesu, která má devět ran pod par.

Foto: Facebook

Česká golfistka Klára Spilková na Ladies European Tour v německém Wörthsee.

Článek

Spilková, letos čtvrtá ve skotském Dundonaldu, začínala z desítky a na třináctce zapsala double bogey. Na čtrnáctce a šestce dala birdie, ale na své poslední jamce dne, pětiparové devítce, udělala bogey a v sobotu bude bojovat o cut.

"Trochu nervózní před startem turnaje jsem byla. Přeci jen hraji doma a nejsem robot, ale jenom člověk," citoval Spilkovou server golfchannel.cz. "Drivy mi létaly podivně celý den, někdy jsem štěstí měla, jindy ne, jako třeba na devítce. A na greenech to tam prostě nepadalo, i když rychlost jsem měla dobrou. Několikrát jsem se už chtěla radovat, ale nakonec tam míček neskončil," uvedla Spilková.

Z turnaje odstoupila obhájkyně titulu Julie Grecietová. Francouzku letos trápí zraněné zápěstí, na Plzeňsku zkusila hrát, ale po pár jamkách odstoupila.

Reklama

Související témata: