Hlavní obsah

Jones vede PGA Championship, Woods opět neprošel cutem

Aktualizováno

Po druhém kole golfového majoru PGA Championship je v čele Australan Matt Jones s náskokem dvou ran na krajana Jasona Daye. O další úder zpět je Angličan Justin Rose. Pro Tigera Woodse naopak turnaj na hřišti Whistling Straits skončil, bývalý dlouholetý vládce golfového světa neprošel cutem už na třetím majoru za sebou.

Foto: Thomas J. Russo, Reuters

Australan Matt Jones odpaluje z bunkeru na 17. jamce ve druhém kole turnaje PGA v Kohleru.

Článek

Oba Australané v čele pořadí se dělili o vedení před pátečním přerušením druhého kola kvůli bouřce. V dohrávce si vedl lépe Jones a celkové skóre si vylepšil na -11. Day s ním ztratil bezprostřední kontakt kvůli bogey na poslední jamce.

Z prvního na dělené desáté místo spadl Američan Dustin Johnson (-5) a o ránu se před něj dostal i jeho krajan Jordan Spieth. Letošní vítěz Masters a US Open zahrál v náročném větrném dni 67 ran a se skóre -6 setřásl světovou jednička Roryho McIlroye ze Severního Irska. Obhájce prvenství při návratu ke golfu po zranění zopakoval 71 ran z prvního kola a na 27. místě ztrácí na lídra už devět úderů.

Skvělé kolo zahrál Hiroši Iwata. Japonec dokonce útočil na majoru na rekordních 62 ran, ale nakonec zapsal 63. Ve skórkartě měl jeden eagle, osm birdie a jen jediné bogey a ve výsledcích si polepšil o 108 míst na dělenou 15. pozici.

Woods má za sebou další neúspěšný pokus o návrat k bývalé formě. Po nepovedeném startu zvládl druhý den o dvě rány lépe (73), ale k postupu do druhé poloviny turnaje potřeboval ušetřit ještě dva údery. Potkalo ho tak totéž co na British i US Open a po dalším pokusu o změnu švihu po loňské operaci zad pokračuje v nevydařené sezoně. V ní už čtyřikrát neprošel cutem a zaznamenal jen dva výsledky v top 25 z deseti startů.

"Míče jsem trefoval dostatečně, abych se dostal tam, kde jsem chtěl být. Ale strašlivě jsem patoval," konstatoval Woods, vítěz 14 turnajů kategorie major. "Buď trefuju dlouhé rány a mám potíže s krátkou hrou, nebo naopak. Musím se v tom konečně sejít," dodal.

Golfový turnaj v Kohleru (par 72, dotace 10 mil. dolarů) - po 2. kole
1. Jones (Aus.)133 (68+65)
2. Day (Austr.)135 (68+67)
3. Rose (Angl.)136 (69+67)
4. Lingmerth (Švéd.)137 (67+70)
Finau (USA)137 (71+66)
Lahiri (Indie)137 (70+67)

Reklama