Hlavní obsah

Woods po dvou letech vede golfový turnaj

Greensboro

Tiger Woods vede po druhém kole golfový turnaj Wyndham Championship v Greensboro. Bývalý dlouholetý lídr světového žebříčku zahrál v pátek pět ran pod par a celkově se s výsledkem -11 dělí o první místo s dalším Američanem Tomem Hogem, nováčkem na okruhu PGA.

Foto: Chuck Burton, ČTK/AP

Tiger Woods na turnaji v Greensboro.

Článek

Vítěz 14 majorů Woods má po nepovedené sezoně poslední možnost zajistit si účast v play off FedExCupu. Woodsovi v něm patří až 187. místo, a aby se dostal mezi 125 postupujících hráčů, potřebuje turnaj v Greensboro vyhrát.

Devětatřicetiletý Woods naposledy vedl turnaj před dvěma lety. V pátek přitom zahrál na první jamce bogey, ale zbytek kola mu vyšel podobně jako o den dříve. Když se mu na patnácté jamce podařil eagle, propukly podle agentury Reuters stovky přihlížejících diváků v Sedgefield Country Clubu v ohlušující jásot.

Woods přiznal, že hráče, s kterým se dělí o vedení, vůbec nezná. "Samozřejmě, že se tady pokusím zvítězit, ale zatím jsme jenom v polovině. Jsem hlavně rád, že si zahraju i o víkendu," prohlásil vítěz 79 akcí PGA Tour, který však nyní na majorech třikrát za sebou ani neprošel cutem.

Reklama