Hlavní obsah

Woods neudržel v Greensboro vedení, ale dál bojuje o titul

Greensboro

Tiger Woods sice přišel o vedení na golfovém turnaji Wyndham Championship v Greensboro, ale před závěrečným kolem má stále naději na první vítězství po dvou letech.

Foto: Rob Brown, ČTK/AP

Tiger Woods na turnaji v Greensboro.

Článek

Bývalá dlouholetá světová jednička se dělí se skóre 13 ran pod par o druhé místo s dalším Američanem Scottem Brownem a Švédem Jonasem Blixtem. V čele je Američan Jason Gore, který má náskok dva údery a útočí na své druhé vítězství na PGA Tour. To první vybojoval před deseti lety.

Woods může přidat do své sbírky 80. titul z prestižního okruhu, kterým by se přiblížil na dvě výhry rekordu Sama Sneada. Zároveň by ukončil dlouhodobou výkonnostní krizi. Vítěz 14 majorů se po druhém kole ocitl v čele turnaje PGA Tour po dvou letech. V Greensboro potřebuje vyhrát, aby se dostal do play off FedExCupu a prodloužil si sezónu.

V třetím kole zahrál Woods dvě rány pod par. O lepší výsledek se připravil jediným bogey na poslední jamce. "Zítra do toho musím jít a udělat nějakou šňůru, dát pár birdie. Je to tam hodně našlapané, každému z těch kluků vpředu se může povést dobrá série. Na tomhle hřišti nemůžete čekat, že dáte nějaké pary a vyhrajete. Musíte si pro to jít," uvedl Woods.

Goreovi se povedlo nejlepší kolo v kariéře, zahrál 62 ran a poskočil do čela z dělené 16. pozice. Radost měl i z úspěchu svého velkého přítele Woodse. "Je to paráda, že se mu zase daří, že hraje jako Tiger. Protože přesně to chceme všichni vidět," řekl Gore.

Reklama