Hlavní obsah

Golfistka Spilková bude na majoru ve Francii bojovat o cut

Evian-Les-Bains

Golfistka Klára Spilková zahrála v první den majoru Evian Championship ve Francii 75 ran. Se skóre čtyř úderů nad par je na děleném 80. místě, o ránu za předpokládaným cutem pro finálová kola. Po prvním dnu jsou v čele Američanka Lexi Thompsonová a Korejka Mi Hjang-i, obě zahrály pět úderů pod par.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Klára Spilková na hřišti ve švédském Helsingborgu.

Článek

Spilková si účast v turnaji vybojovala v červnu v dvoukolové kvalifikaci. Nyní na stejném hřišti v Evian-Les-Bains nezačala 1. kolo dobře. Udělala bogey na první i druhé jamce a po šestce už byla na skóre +4. Na dalších dvanácti jamkách chybu neudělala, ale ani netrefila žádné birdie a druhý den ji čeká boj o cut.

"Hřiště je dlouhé a úzké. Rány do greenu je velice důležité posadit na správnou stranu, protože greeny jsou velmi boulovaté a těžké," říkala před turnajem Spilková, aktuálně 29. hráčka v hodnocení evropské série LET a 236. ve světového žebříčku.

Na majoru startuje Spilková počtvrté v kariéře. Dosud hrála třikrát na British Open, kde ani jednou cutem neprošla. Největší šanci měla letos, ve skotském Turnberry byla po 1. kole na děleném 14. místě, ale v dešti a větru se druhý den propadla.

Reklama

Související témata: