Hlavní obsah

Američtí golfisté obhájili vítězství v Prezidentském poháru

Inčchon

Američtí golfisté ovládli podeváté v historii Prezidentský pohár a obhájili titul v klání s výběrem zbytku světa bez Evropanů. V jihokorejském Inčchonu vyhráli nejvyrovnanější duel za posledních deset let 15,5:14,5. Rozhodující bod získal Bill Haas, syn kapitána amerického týmu Jaye Haase, který v závěrečném singlu porazil Korejce Pe Sang-mun.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Bill Haas z týmu USA.

Článek

"Říkal jsem mu: Vyhraj pro mámu, máma si to zaslouží," prozradil kapitán Jay Haas, jak třiatřicetiletého syna motivoval. "Dali jsme ho na dvanáctku a nikdo si neuměl ani představit, že to takhle dopadne. O tom se nikomu nesnilo," řekl Jay Haas.

Domácí hráč byl po pokažené dramatické koncovce hodně zklamaný. Pokud by totiž na poslední jamce uspěl, duel by skončil remízou stejně jako v roce 2003. Mezinárodní výběr se radoval z vítězství v Prezidentském poháru, který se hraje jednou za dva roky, jen v roce 1998, Američané nyní triumfovali pošesté za sebou.

Nejlepším hráčem 11. ročníku čtyřdenního klání byl Jihoafričan Branden Grace. Člen mezinárodního výběru získal jako teprve druhý hráč v historii pět bodů z pěti možných, když v úvodních třech dnech vyhrál s krajanem Louisem Oosthuizenem všechny čtyři duely ve fourballech a foursomech a dnes v singlu porazil i Matta Kuchara.

Reklama

Související témata: