Hlavní obsah

Golfistka Spilková je po prvním kole v Indii třináctá

Guragon

Golfistka Klára Spilková je třináctá po prvním kole turnaje série Ladies European Tour v Indii. Česká profesionálka zvládla obtížné hřiště odehrát se dvěma ranami nad par.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Pod normu hřiště v Gurgaonu se dostaly jen tři hráčky. Se skóre -2 vede devatenáctiletá Emily Kristine Pedersenová z Dánska o jeden úder před Saraporn Chamchoiovou z Thajska a Giulií Sergasovou z Itálie. Jedna trojice golfistek kvůli tmě nestihla první kolo absolvovat a v sobotu ji čeká dohrávka.

Dvacetiletá Spilková zahrála tři birdie a pět bogey a může útočit na svůj nejlepší výsledek z indického turnaje. Z dosavadních tří účastí je jejím maximem předloňské 11. místo, vloni byla čtrnáctá, přičemž oba ročníky se odehrály v Dillí. Předtím v Gurgaonu obsadila při premiéře v Indii 36. místo.

"Na zdejším hřišti jsem hrála před třemi lety, ale když jsem na něj v úterý přijela, skoro jsem ho nepoznala. Hřiště bylo celé upravené, předělané a otevřené teprve nedávno. Je mnohem užší, bunkery jsou jako ve Skotsku, greeny hodně boulovaté a některé jamky velmi technicky náročné," konstatovala Spilková na svém webu.

Reklama

Související témata: