Hlavní obsah

Golfistka Spilková si v Dubaji polepšila

Golfistka Klára Spilková si ve druhém kole turnaje Ladies European Tour v Dubaji výrazně polepšila. Hřiště obešla na 70 ran, o čtyři méně než ve středu, a ve výsledkové listině poskočila o 35 míst na dělenou 22. pozici.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Před druhou polovinou soutěže s dotací půl milionu eur je dvacetiletá česká hráčka v paru. Ztrácí deset ran na vedoucí Číňanku Feng Šan-šan, která obhajuje loňské prvenství.

"Po pěti týdnech jsem naskočila do turnaje a sama jsem byla zvědavá, jak budu hrát. Při cvičných kolech jsem se cítila dobře, ale přece jen na mně pauza byla znát. Driver mi na pár jamkách ulítl doprava, a tak jsem měla kolikrát co dělat, abych zachránila par," uvedla Spilková v tiskové zprávě.

Dnes už byl její výkon vyrovnanější. "Snažila jsem se hlavně udržet na fairwayi, hrát na střed greenu a počkat si na birdie. Tato strategie se mi vyplatila. Odpoledne přišel mnohem silnější vítr. I proto mám velkou radost z dnešního výsledku, který mi zajistil bezproblémový průchod cutem," řekla golfistka, které dělá v Dubaji caddieho její přítel a rovněž profesionální hráč Jan Cafourek.

Ladies Masters je pro Spilkovou posledním turnajem v její páté sezóně na okruhu Ladies European Tour. Už před startem v Dubaji měla jistotu, že ve finančním žebříčku skončí nejlépe v kariéře. V případě úspěchu má ještě šanci vylepšit současné 21. místo.

Reklama

Související témata: