Hlavní obsah

Appleby to na Havaji umí!

Havaj

První turnaj letošní sezóny US PGA Tour Mercedes Championship je pouze pro "zvané" - pro vítěze z minulého roku. Stuart Appleby zvítězil v posledních dvou ročnících a letos se pokoušel o třetí titul v řadě. Mercedes Championship je prvním turnajem americké profesionální série. Avšak zůčastnit se ho mohou pouze vítězové z minulého roku.

Článek

Letos však účast zde odmítlo z různých důvodů několik hvězd - Tiger Woods, Retief Goosen, Phil Mickelson či Padraig Harrington. Nicméně i tak se o zbrusu nový Mercedes S550 a finanční prémii ve výši 1 milion dolarů utkalo 28 hráčů. Hřiště Kapalua Plantation na Havaji přivítalo hráče tradičně - slunečným počasím a silným větrem.

Od prvních chvil se na vedoucích místech objevoval Australan Stuart Appleby. Vítěz dvou posledních ročníků to na Havaji opravdu umí. Dokazoval to i tentokrát. V závěrečném kole však narazil na protivníka z nejsilnějších - Vijaye Singha. Ten dokázal jako vůbec jediný zahrát ve finálovém kole výsledek začínající šestkou - přesně 66. Jeho celkových mínus 8 mohlo být vítězným číslem, ale s tím nechtěl souhlasit Appleby.

Na poslední jamce zahrál birdie a vyrovnal Singha. O vítězi tedy rozhodovala rozehrávka. Oba hráči se tedy vrátili na osmnáctou jamku. Přihrávku z bunkeru zvládl Appleby na výbornou, když málem skončila v jamce. Jednoduché birdie tak znamenalo třetí vítězství v řadě na tomto turnaji pro Australana.

"Vyhrát zde poprvé bylo nádherné, podruhé to bylo skvělé a teď to je naprosto dokonalé," komentoval své tři triumfy Australan. Za letošní vítězství si odváží nový Mercedes a 1,08 milionu dolarů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články